Voorpremière

Film & Verdieping: The Old Oak (Voorpremière met nagesprek)

TRAILER

De film

Film & Verdieping: The Old Oak (Voorpremière met nagesprek)

Voorpremière van The Old Oak. De nieuwste film van de sociaal bewogen regisseur Ken Loach (bekend van Sorry we Missed you en I, Daniel Blake). Na afloop zal er een gesprek zijn met framing-expert Mirjam Vossen, die onderzoek doet naar framing en migratie. 

Tijd: 113 min
Land: Groot-Brittannië
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Debbie Honeywood, Chris Gotts
Regisseur: Ken Loach
Release Date: 2023

Omschrijving

Cinecitta presenteert op donderdag 7 december om 19:00 een voorpremière van The Old Oak. De nieuwste film van de sociaal bewogen regisseur Ken Loach (bekend van Sorry we Missed you en I, Daniel Blake). Om de maatschappelijke thema's uit de film te bespreken, zal er na afloop een gesprek zijn met filosoof en journalist Ralf Bodelier en mediawetenschapper en framing-expert Mirjam Vossen, die gespecialiseerd is in framing in armoede en onderzoek doet naar framing en migratie.

The Old Oak vertelt het verhaal van een vervallen stadje in Noord-Engeland. Gezamenlijk trefpunt van de inwoners is de laatst overgebleven pub The Old Oak. Het café is eigendom van TJ Ballantyne die worstelt om het hoofd boven water te houden, maar wanneer er onaangekondigd Syrische vluchtelingen in het dorp arriveren, stuit dat op hevig verzet van de hechte lokale gemeenschap.