De film

The Old Oak

De nieuwste film van de sociaal bewogen regisseur Ken Loach (bekend van Sorry we Missed you en I, Daniel Blake).

Tijd: 113 min
Land: Groot-Brittannië
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Debbie Honeywood, Chris Gotts
Regisseur: Ken Loach
Releasedatum: 21/12/2023

Omschrijving

The Old Oak is de nieuwe film van tweevoudig Gouden Palmwinnaar Ken Loach (I, Daniel Blake, Sorry We Missed You). De Britse filmmaker levert opnieuw een sterk sociaal drama af dat zich afspeelt in de arbeidersklasse van het hedendaagse Engeland. Oprecht, hoopvol en actueel.

In een voormalige mijnwerkersstad staat The Old Oak, de laatste kroeg van het inmiddels vervallen plaatsje in Noord-Engeland. De lokale bevolking kan zelf amper het hoofd boven water houden en ziet hun woonplaats steeds verder leeglopen. Kroegbaas TJ hoort zijn mopperende, vaste klanten zwijgzaam aan. Als dan de pub ook nog eens met sluiting wordt bedreigt, zorgt de huisvesting van Syrische vluchtelingen in het stadje voor extra onrust. Maar een onwaarschijnlijke vriendschap brengt de verschillende werelden voorzichtig tot elkaar, met The Old Oak als gezamenlijk middelpunt.

In The Old Oak gloort er hoop in het besef dat we het toch samen moeten doen. Voor The Old Oak werkte Loach opnieuw samen met zijn vaste scenarist Paul Laverty. De film werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Filmfestival van Cannes, waar hij zijn wereldpremière beleefde.

Recensies

NRC
"Sentimentele en diep gevoelige laatste film”
de Volkskrant
"‘The Old Oak’ is een klassieke Loach-film over de uitwassen van het kapitalisme, maar wel een met ruimte voor hoop”

THUIS KIJKEN?

Deze film is ook thuis te bekijken via

Picl