De film

The Promised Land

In deze bewerking van Ida Jessen's roman The Captain and Ann Barbara uit 2011, speelt Mads Mikkelsen een standvastige, vindingrijke pionier wiens trouw aan de vorst onwrikbaar is, maar die vooral aan zichzelf denkt.

Tijd: 127 min
Land: Denemarken
Taal: Deens
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Mads Mikkelsen, Amanda Collin
Regisseur: Nicolaj Arcel
Release Date: 2023

Omschrijving

1755, Denemarken. Kapitein Ludvig Kahlen heeft zichzelf als doel gesteld de ongetemde Deense heide leefbaar te maken om in naam van koning Frederik V een kolonie te bouwen. In ruil hiervoor verwacht hij een koninklijke titel met bijbehorende eer en rijkdom. Kahlen heeft er echter al snel een vijand bij. Volgens de meedogenloze landeigenaar Frederik de Schinkel is het stuk grond namelijk al in zijn bezit. Wanneer De Schinkel ontdekt dat twee van zijn arbeiders zijn ontsnapt om zich bij Kahlen aan te sluiten, zweert hij wraak. Kahlen laat zich niet intimideren en gaat de strijd aan, waarbij hij zowel zijn eigen leven als dat van zijn opkomende gemeenschap op het spel zet.

In deze bewerking van Ida Jessens roman The Captain and Ann Barbara uit 2011, speelt Mads Mikkelsen een standvastige, vindingrijke pionier wiens trouw aan de vorst onwrikbaar is, maar die vooral aan zichzelf denkt.