De film

The Shadowless Tower (EN)

Gu Wentong (Xin Baiqing), een overdreven beleefde, middelbare leeftijd voedselcriticus, dwaalt door de lokale eetgelegenheden van een levendig Beijing, vergezeld door zijn jongere fotograaf-collega Oyang (Huang Yao).

Tijd: 144 min
Land: China
Taal: Mandarin
Ondertiteling: English
Cast: Xin Baiqing, Huang Yao, Tian Zhuangzhuang, Nan Ji, Wang Hongwei
Regisseur: Zhang Lu
Releasedatum: 17/10/2023

Omschrijving

Deze voorstellingen zijn Engels ondertiteld

Gu Wentong (Xin Baiqing), een overdreven beleefde, middelbare leeftijd voedselcriticus, dwaalt door de lokale eetgelegenheden van een levendig Beijing, vergezeld door zijn jongere fotograaf-collega Oyang (Huang Yao). Als gescheiden man met een zesjarige dochter die bij zijn zus woont, is hij al tientallen jaren vervreemd van zijn vader. Terwijl Gu zijn eigen tekortkomingen als vader, zoon en minnaar heroverweegt, creëert regisseur Zhang Lu een definitief werk over middelbare leeftijd. Wie dacht dat een midlifecrisis zo plezierig kon zijn om naar te kijken?

'Een geestige en weemoedige Chinese charmeur... Regisseur Zhang Lu's tedere, bruisende [film]... plaatst zijn setting in het hart van de Chinese hoofdstad, een stad die zelden zo liefdevol wordt afgebeeld als hier... [De film] onthult zijn veranderingen niet in dramatische confrontaties of plotselinge onthullingen, maar in elliptische vormen, in af en toe mysterieuze chronologische wendingen en, het meest lonend, ongedwongen herhaling van bepaalde motieven... [A] lovely dramedy.'—Jessica Kiang, Variety