De film

The Taste of Desire

The Taste of Desire is een filmische reis rond de wereld, waarin vijf ogenschijnlijk verschillende persoonlijke verhalen met elkaar verbonden raken door ieders unieke band met de oester.

Tijd: 87 min
Land: België, Nederland
Taal: Engels, Frans, Japans, Zweeds
Ondertiteling: Nederlands
Cast:
Regisseur: Willemiek Kluijfhout
Releasedatum: 19/12/2021

Omschrijving

Deze film bieden wij aan op 13 en 27 februari in combinatie met zes overheerlijke oesters, op verschillende wijze voor u bereid. Uiteraard serveren wij hierbij een heerlijk glas witte wijn.

The Taste of Desire is een filmische reis rond de wereld, waarin vijf ogenschijnlijk verschillende persoonlijke verhalen met elkaar verbonden raken door ieders unieke band met de oester. Een burlesque-danser uit New York, die het dagelijks leven als moeder probeert te combineren met haar beruchte oester-act op de bühne. Twee Franse Michelin-ster chef-koks, die streven te ontkomen aan de stress op de werkvloer in een door egocentrisme gedreven vakgebied. Een jonge, Zweedse vrouw op een keerpunt in haar leven, nadat ze haar succesvolle modecarrière in de grote stad achter heeft gelaten om oesterduiker te worden in de vrije natuur. Een Japanse pareljuwelenmaker wiens missie het is om schoonheid in imperfecties te vinden. En tot slot een terminaal zieke Engelse psycholoog, die zijn levenswerk – een boek over oesters – probeert af te maken voor de dood hem inhaalt. Door hun ambities en existentiële angsten bloot te leggen, drijft de complexiteit van het menselijk verlangen dat hieraan ten grondslag ligt naar de oppervlakte. Hoe ver zijn we bereid te gaan om onze verlangens te bevredigen? En kunnen ze ooit écht worden vervuld?

Recensies

De Volkskrant
"Oesterfilm "The Taste of Desire" is een aangenaam bedwelmend geheel.”