De film

The Virgin Suicides

The Virgin Suicides is het debuut van Sofia Coppola (Lost in Translation, Priscilla). De klassieker keert terug in de bioscoop in de gerestaureerde 4K versie. Het psychologische drama is gebaseerd op de roman van Jeffrey Eugenides.

Tijd: 97 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Kirsten Dunst, Josh Hartnett, James Woods, Kathleen Turner
Regisseur: Sofia Coppola
Releasedatum: 28/12/2023

Omschrijving

In de aanloop naar de release op 4 januari van Sofia Coppola’s nieuwe film Priscilla wordt haar debuut uit 1999 opnieuw uitgebracht. Coppola was toen amper 28 jaar, maar etaleerde in The Virgin Suicides al een indrukwekkende maturiteit op zowel inhoudelijk als stilistisch vlak.
Het psychologische drama is gebaseerd op de roman van Jeffrey Eugenides en probeert het leven en de dood van vijf ongrijpbare zussen te doorgronden.

De vijf dochters uit het Lisbon-gezin groeien op in een nette buitenwijk in Michigan midden jaren zeventig. Hun wereld is klein en afgeschermd, tot de jongste van het gezin uit het leven stapt. Op advies van de dokter besluiten de streng katholieke ouders om hun vier overgebleven dochters iets meer vrijheid te geven. Met de deur naar de buitenwereld op een kier, maken de meiden kennis met een groep jongens, die volledig door hen betoverd raakt. 25 jaar later halen deze jongens op poëtische wijze hun dromerige herinneringen op aan de Lisbon-zussen, want wat is er destijds nou precies gebeurd? Zowel Kirsten Dunst als Josh Hartnett vestigden hun naam als acteur met The Virgin Suicides. De soundtrack van de film werd gemaakt door AIR en wordt gezien als één van de belangrijkste soundtrackalbums allertijden. --

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfmoord helpt. Bel anoniem 0800-0113 (gratis) of chat via 113.nl.

Recensies

VPRO Cinema
"Prachtig dromerige film over tienerschap”