De film

The Whale

Een aangrijpend drama met een fenomenale comeback van acteur Brendan Fraser (The Mummy Trilogy) als vader die probeert opnieuw contact te maken met zijn vervreemde tienerdochter, gespeeld door rising star Sadie Sink (Stranger Things).

Tijd: 117 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Brendan Fraser, Sadie Sink, Ty Simpkins, Samantha Morton, Hong Chau
Regisseur: Darren Aronofsky
Release Date: 2022

Omschrijving

The Whale is een aangrijpend drama met een fenomenale comeback van acteur Brendan Fraser (The Mummy Trilogy, Crash) als vader, die probeert opnieuw contact te maken met zijn vervreemde tienerdochter, gespeeld door rising star Sadie Sink (Stranger Things).

Oscargenomineerde regisseur Darren Aronofsky (Black Swan, Requiem for a Dream) schetst een ontroerend portret van een man die zijn leven opnieuw betekenis wil geven. Charlie leeft teruggetrokken en geeft Engelse les online. Hij heeft ernstig overgewicht en lijkt alles in zijn leven te zijn kwijt geraakt. Toch probeert Charlie, vol hoop, het contact met zijn 17-jarige dochter Ellie te herstellen. Maar die neemt het hem kwalijk dat hij zijn gezin in de steek heeft gelaten. Langzaamaan ontdekken we hoe Charlie de man geworden is die we zien, en hoe hij hoopt toch een vader voor Ellie te kunnen zijn. The Whale is zowel hartverwarmend als hartverscheurend. Aronofsky maakt je onderdeel van een leven waar je van weg wilt kijken, maar dat je tot tranen toe beroert.

Genomineerd voor 3 Oscars

Recensies

VPRO Cinema
"'Melodramatisch, maar zonder meer aangrijpend'”
de Volkskrant
"‘Sink toont onverwachte reikwijdte en biedt Fraser het krachtigste tegenspel... Een weergaloos acteerduet’”
NRC
"‘Brendan Fraser speelt de rol van zijn leven’ ‘Fraser is fenomenaal’”
Algemeen Dagblad
"Een vlammende, terecht voor een Oscar genomineerde rol van Hong Chau’”
Nederlands Dagblad
"‘Brendan Fraser maakt een weergaloze comeback als acteur ... Hij trekt Charlie voorbij zijn verschijning en laat hem zien als gewoon een mens’ ”