De film

This much I Know to be True

MET VOORAF LIVE OPTREDEN van de NICK CAVE TRIBUTE
In deze muziekfilm ziet u de uitzonderlijk creatieve samenwerking tussen muzikanten Nick Cave en Warren Ellis prachtig in beeld met cinematografie van Robby Ryan.

Tijd: 105 min
Land: Groot-Brittannië
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Nick Cave (Zichzelf), Warren Ellis (Zichzelf), Earl Cave (Zichzelf), Marianne Faithfull (Zichzelf), Andrew Dominik (Zichzelf)
Regisseur: Andrew Dominik
Release Date: 2022

Omschrijving

MET VOORAF LIVE OPTREDEN van de NICK CAVE TRIBUTE

De nieuwe documentaire THIS MUCH I KNOW TO BE TRUE brengt de uitzonderlijk creatieve samenwerking tussen muzikanten Nick Cave en Warren Ellis prachtig in beeld. Opgenomen in de lente van 2021 in London en Brighton, aan de vooravond van hun tour in het Verenigd Koninkrijk, geven de beelden kleur aan hun laatste twee studioalbums Ghosteen (Nick Cave & the Bad Seeds) en Carnage (Nick Cave & Warren Ellis). THIS MUCH I KNOW TO BE TRUE geeft een belangrijk moment weer in de reis die Nick Cave en Warren Ellis afleggen. Een nieuwe optimistische fase, vastgelegd geheel in de geest van het duo.

Met Live optreden van Nick Cave Tribute
Speciaal voor Cinecitta zal er voorafgaand aan de 2 filmvertoningen een live miniconcert plaatsvinden door 2 leden van de Nick Cave Tribute. Zanger Tino Boley en pianist Derrick van Schie zullen dan een aantal nummers van Nick Cave spelen.

De Nick Cave Tribute Band weet eenzelfde dynamiek te brengen als Nick Cave zelf. De Nick Cave Tribute band is Approved by Nick Cave Himself. Drie videoclips van de band waren te zien op Nick Cave’s eigen YouTubekanaal BadSeedTeeVee

Woensdag 11 mei 2022
21:00 - 21:15 Muziekoptreden Nick Cave Tribute
21:20 - 23:05 Filmvertoning THIS MUCH I KNOW TO BE TRUE

Zondag 15 mei 2022
19:00 - 19:15 Muziekoptreden Nick Cave Tribute
19:20 - 21:05 Filmvertoning THIS MUCH I KNOW TO BE TRUE

Voor meer informatie zie specials