De film

In Reset: The Documentary

In Reset: the documentary maken we kennis met kunstenaar Gert Robijns die na jaren terugkeert naar zijn geboortedorp in Belgisch Limburg waar hij rigoureus aan de slag gaat met het huis van zijn oma.

Tijd: 90 min
Land: Nederland
Taal: Nederlands
Ondertiteling: Engels
Cast:
Regisseur: Aldine Reinink
Releasedatum: 06/04/2024

Omschrijving

In Reset: the documentary maken we kennis met kunstenaar Gert Robijns die na jaren terugkeert naar zijn geboortedorp in Belgisch Limburg waar hij rigoureus aan de slag gaat met het huis van zijn oma. Een persoonlijke tocht over eenzaamheid, verlies, een haat-liefdeverhouding met een kleine gemeenschap en de constructie van een meesterwerk: de transformatie van een woonhuis tot een sculptuur die tegelijkertijd de functie van kunstenaarsresidentie en expositieruimte heeft. Voorafgaand aan de film kijkt Gert Robijns terug op zijn unieke Reset Home.

Gert Robijns
Het werk van de Belgische kunstenaar Gert Robijns balanceert tussen realiteit en illusie. Hij maakt eigenzinnige en onherkenbare composities, maar bovenal ambitieuze en soms vreemde versies van de alledaagse dingen. In zijn lezing kijkt Gert Robijns terug op de film en de actuele staat van dat werk.