De film

KORT FILM BLOK

Kort filmblok van 3 korte films

Tijd: 75 min
Land: Oekraïne, Spanje
Taal: Oekraiens, Spaans
Ondertiteling: Engels
Cast:
Regisseur: Roman Blazhan León Siminiani, Małgorzata Maria Olchowska
Releasedatum: 06/04/2024

Omschrijving

Enter through the Balcony
Roman Blazhan. Oekraïens gesproken. Nederlands ondertiteld. Documentaire

De titel “Enter through the Balcony” verwijst naar de manier waarop in de Sovjet tijd grote panden werden gesplitst in appartementen om de wooncrisis van de naoorlogse jaren te beteugelen. Door de ogen van eigenaren, stadsmedewerkers, historici, sociologen, stedenbouwkundigen, ontwikkelaars en architecten werpt de film een blik het balkon als toegeëigende gepersonaliseerde ruimte. Een liefdevolle ode aan hoe het leven in Oekraïense steden was en hopelijk weer kan worden.

Arquitectura Emocional 1959
León Siminiani. Spaans gesproken. Engels ondertiteld. Fictie

Arquitectura Emocional 1959 is het liefdesverhaal van Sebas en Andrea, eerstejaars studenten aan de universiteit van Madrid in 1958-1959. We zien hoe sociale klasse en ideologie onoverkomelijke obstakels worden en hoe de architectuur de stippellijn markeert die uiteindelijk hun emotie bepaalt.

I’m Not Going To Cry
Małgorzata Maria Olchowska. Animatie

Tekening en architectuur vallen samen in deze korte animatiefilm, waarin een stad wordt gebouwd en afgebroken, om opnieuw opgebouwd te worden, enzovoorts – zelfs als er golven aanzwellen. Een film over vergankelijkheid en tijdelijkheid.