De film

Life, Assembled

Kunnen we iets leren van de woningbouwexperimenten van 50 jaar geleden? Elodie Degavre gaat op bezoek bij vier avontuurlijke bejaarde Belgische architecten: Simone en Lucien Kroll, Jean Englebert en Paul Petit.

Tijd: 90 min
Land: Frankrijk
Taal: Nederlands, Frans
Ondertiteling: Nederlands
Cast:
Regisseur: Elodie Degavre.
Release Date: 2024

Omschrijving

Kunnen we iets leren van de woningbouwexperimenten van 50 jaar geleden? Elodie Degavre gaat op bezoek bij vier avontuurlijke bejaarde Belgische architecten: Simone en Lucien Kroll, Jean Englebert en Paul Petit. Zij realiseerden experimentele woongemeenschappen die het nodige losmaakten in de behoudende architectuurwereld. Zij hielden zich daarnaast ook bezig met prefabricatie. De documentaire is een stille oproep tot meer avontuur en experiment in de architectuur. Een enthousiasmerende film, die aanzet om de vastgeroeste bouwwereld ook in onze tijd samen open te breken. Elodie Degrave is aanwezig voor een Q&A na de vertoning van haar film ‘Life, Assembled’.

Elodie Degavre
De Brusselse Elodie Degavre is een gedreven architect, docent, onderzoeker en filmregisseur. Ze werkte voor verschillende Brusselse bureaus aan publieke projecten en doceert architectonisch ontwerp aan de UCLouvain. Vanuit haar groeiende interesse voor het ‘vertellen’ van architectuur, schrijft ze regelmatig voor A+ Architecture en zet ze zich in om architectuur toegankelijker maken voor niet-vakgenoten.