De film

Stad

Deze klassieker neemt je mee in de stemming en sfeer van het Tilburgse stadsleven van de jaren ‘80. De zwart-wit beelden prikkelen de verbeelding en zijn een groot contrast met het Tilburg van nu. De film wordt ingeleid door Teuntje van de Wouw.

Tijd: 75 min
Land: Nederland
Taal: Nederlands
Ondertiteling: Engels
Cast:
Regisseur: Paul van de Wildenberg Jan Ketelaars
Release Date: 2024

Omschrijving

Stad
Documentaire.

In het midden van de jaren 1980 lag Tilburg er verloren bij. Het Katholicisme verminderde en het verdwijnen van de textielindustrie liet letterlijk gaten in de stad achter en een echt stadshart ontbrak. Deze klassieker neemt je mee in de stemming en sfeer van het Tilburgse stadsleven van de jaren ‘80. De zwart-wit beelden prikkelen de verbeelding en zijn een groot contrast met het Tilburg van nu. De film wordt ingeleid door Teuntje van de Wouw.

Teuntje van de Wouw is een creatieve kunsthistoricus in de archiefwereld. Ze studeerde Grafisch Ontwerp aan AKV | St. Joost in Breda. Daarna studeerde ze kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Ze werkte enkele jaren als tentoonstellingsmaker en curator in de culturele sector. Sinds 2020 is ze werkzaam bij Regionaal Archief Tilburg als projectleider beeld en geluid. Voorafgaand aan de film ‘Stad’ vertelt zij over de ontwikkeling van Tilburg sinds de jaren 80.