De film

TIAFF Frames: Future of the Commons

Het College van Rijksadviseurs (CRa) organiseert samen met het Tilburg Architecture Film Festival ‘TIAFF Frames: Future of the Commons’, een publieksdebat over commons.

Tijd: 60 min
Land:
Taal:
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Lucas de Man
Regisseur:
Release Date: 2023

Omschrijving

Publieksdebat onder leiding van Lucas de Man

In samenwerking met het College van Rijksadviseurs

Het College van Rijksadviseurs (CRa) organiseert samen met het Tilburg Architecture Film Festival ‘TIAFF Frames: Future of the Commons’, een publieksdebat over commons. Lucas de Man leidt het debat waarin de opmars van coöperaties en burgerinitiatieven als onderdeel van de weg naar een duurzamer en eerlijker leefomgeving het onderwerp is.
Steeds meer mensen organiseren collectieven om bij te dragen aan oplossingen voor klimaatverandering, energievoorziening, de woningnood, de vergrijzing en landbouw. We moeten samenwerken. Maar kunnen we wel samenwerken in een individualistische samenleving? Kunnen we grond, voedsel, energie, wonen en de natuur zien als gemeengoed in plaats van koop- en handelswaar? En hoe ziet onze toekomstige leefomgeving er dan uit?
Benieuwd? Kom dan langs op zaterdag 15 april om 15.30-16.30 uur in Filmhuis Cinecitta te Tilburg. Gedurende de gehele dag biedt TIAFF een speciale programmalijn aan over commons met films gekozen door het CRa. De toegang van TIAFF Frames is gratis.