De film

TiAFF Reflection, a Walk with Water & Nat Land

Overal waar leven is, in welke vorm dan ook, speelt water een essentiële rol in het ecosysteem. In deze documentaire wordt het overtuigende argument aangehaald dat de samenleving het contact heeft verloren met de cruciale plaats die water inneemt in het milieu

Tijd: 80 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Ondertiteling: Engels
Cast:
Regisseur: Emmet Brennan
Releasedatum: 15/04/2023

Omschrijving

Overal waar leven is, in welke vorm dan ook, speelt water een essentiële rol in het ecosysteem. In deze documentaire wordt het overtuigende argument aangehaald dat de samenleving het contact heeft verloren met de cruciale plaats die water inneemt in het milieu. Brennan maakt een tocht van honderden mijlen te voet langs het Los Angeles Aquaduct en sluit zich aan bij gelijkgestemde activisten op een missie die bedoeld is om het bewustzijn over de watercrisis in Californië te vergroten. Het misbruik van water in Californië leidt tot watertekorten en heeft veel gebieden kwetsbaar gemaakt voor enorme bosbranden.

Het project ‘Nat Land’ bestaat uit een stop-motion film en twee objecten die het verhaal illustreren van een persoon in Nederland die zich aanpast aan klimaatverandering.

Film with an introduction by filmmaker Max Degen and his short film Nat Water.