De film

The Human Scale

De architect Jan Gehl heeft vier decennia lang systematisch menselijk gedrag in steden bestudeerd. Met zijn gedachten neemt hij ons mee naar Melbourne, Dhaka, New York om antwoord te vinden op de vraag hoe we kunnen ontwerpen voor interactie en ontmoeting.

Tijd: 105 min
Land: Denemarken
Taal: Deens, Engels
Ondertiteling: Engels
Cast:
Regisseur: Andreas Dalsgaard
Release Date: 2024

Omschrijving

Wat is een goede habitat voor Homo sapiens? Wat gebeurt er als architecten, stedenbouwkundigen en ontwerpers de mens in hun ontwerp centraal stellen? De Deense architect Jan Gehl heeft vier decennia lang systematisch menselijk gedrag in steden bestudeerd. Met zijn methoden, gedachten en conclusies als uitgangspunt neemt de film de kijker mee naar Melbourne, Dhaka, New York, Chongqing, Christchurch en Kopenhagen om antwoord te vinden op de vraag hoe we kunnen ontwerpen voor interactie en ontmoeting. De film wordt ingeleid met een lezing van Ianthe Mantingh.

Ianthe Mantingh
Ianthe Mantingh is architect en directeur van Zijdekwartier architecten: het eerste architectenbureau dat aangesloten is bij de Nationale Coalitie Tegen Eenzaamheid. Ianthe: “Eenzaamheid is iets waar we alleen met zijn allen iets aan kunnen doen.” In haar lezing voorafgaand aan The Human Scale laat ze zien hoeveel er in de gebouwde omgeving mogelijk is om verbinding tussen mensen op natuurlijke manier de ruimte te geven.