De film

Best of Sneak: #4 Triangle of Sadness

Modellen Carl en Yaya worden uitgenodigd voor een luxe cruise met aan boord een bont gezelschap aan rijke passagiers. Het schip strandt en in een strijd om te overleven wordt de hiërarchie volledig op zijn kop gezet.

Tijd: 142 min
Land: Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Zweden
Taal: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Woody Harrelson, Charlbi Dean, Harris Dickinson
Regisseur: Ruben Östlund
Releasedatum: 06/12/2023

Omschrijving

Top 10 best beoordeelde Sneak films ooit terug op het grote doek
Tijdens de Sneak Preview-avonden bij Cinecitta worden er verrassende voorpremières vertoond. Het Sneak-publiek geeft al acht jaar lang beoordelingen aan de films die zij hebben gezien. Wij vinden het, na vele honderden beoordelingen, tijd om de tien beste beoordeelde films nogmaals bij Cinecitta te vertonen.

De eerstvolgende vertoning is op woensdag 6 december. Dan is Triangle of Sadness te zien. Het Sneak publiek beoordeelde film met maar liefst 4.64 ★. Daarmee staat Triangle of Sadness op plek 4 van best beoordeelde Sneak-films ooit. Vanaf 25 oktober zal er, tot het eind van het jaar, iedere woensdagavond een film te zien zijn uit de top 10 best beoordeelde Sneak-films.

De modellen Carl en Yaya worden uitgenodigd voor een luxe cruise met aan boord een bont gezelschap aan rijke passagiers, waaronder een Russische oligarch, Britse wapenhandelaars en een eigenzinnige, alcoholische, Marx-citerende kapitein. In eerste instantie oogt alles als de perfecte Instagram post, maar er is een hevige storm op komst. De cruise eindigt catastrofaal en het koppel strandt met een groep miljardairs en een schoonmaakster op een onbewoond eiland. In een strijd om te overleven wordt de hiërarchie volledig op zijn kop gezet.

Het Sneak publiek Schreef onderstaande over Triangle of Sadness:
“Maatschappijkritiek, menselijke relaties met ’n absurdistische blik, geweldige humor!” “Absurdistisch, laat je niet los, knettergek maar geweldig.”

Recensies

VPRO Cinema
"'Hilarische en fijn-vileine satire'”
de Volkskrant
"'Fantastisch georkestreerd onsmakelijk geheel'”