De film

True Mothers

Na "An" en "Radiance" keert de gerenommeerde Japanse regisseur Naomi Kawase terug met een ontroerend verhaal over familie en moederschap. Warm, menselijk, genuanceerd en met een perfect gevoel voor dat wat ons leven waarde geeft.

Tijd: 140 min
Land: Japan
Taal: Japans
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Arata Iura, Hiromi Nagasaku, Aju Makita, Taketo Tanaka
Regisseur: Naomi Kawase
Releasedatum: 21/01/2021

Omschrijving

Op woensdag 27 januari om 19.00 uur wordt de inleiding voor deze film verzorgd door Gerlinda Heywegen. Zij is programmamaker, schrijver, organisator en lezingengever op het gebied van film.


Na "An" en "Radiance" keert de gerenommeerde Japanse regisseur Naomi Kawase terug met een ontroerend verhaal over familie en moederschap. Warm, menselijk, genuanceerd en met een perfect gevoel voor dat wat ons leven waarde geeft. Satoko en haar man hebben het goed, maar het lukt niet om zwanger te worden. Ze besluiten voor adoptie in aanmerking te willen komen. Zo worden ze de ouders van Asato, een jongetje geboren uit een onstuimige puberliefde. Jaren later komt hun gezinsgeluk onder spanning te staan als een onbekende jonge vrouw zich aandient en beweert Asato's echte moeder te zijn. Satoko gaat de confrontatie met deze Hikari aan. Wie is ze en wat is er destijds gebeurd? Gebaseerd op een roman van Mizuki Tsujimora en met de herkenbare visuele kracht van Kawase, die de film een unieke intensiteit geeft. True Mothers maakte deel uit van de officiƫle selectie van Cannes 2020.