De film

Dine-in Cinema: Umami

UMAMI is een smakelijk culinair avontuur dat zich afspeelt in Frankrijk en Japan. Een veelgeprezen Franse chef-kok stort zich op een zoektocht naar de smaak die hij maar niet uit zijn hoofd kan zetten.

Tijd: 92 min
Land: Frankrijk
Taal: Frans, Japans
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Gérard Depardieu, Pierre Richard, Kyôzô Nagatsuka, Rod Paradot, Sandrine Bonnaire, Eriko Takeda, Zinedine Soualem
Regisseur: Slony Sow
Release Date: 2022

Omschrijving

UMAMI is een smakelijk culinair avontuur dat zich afspeelt in Frankrijk en Japan.

Gabriel Carvin, gespeeld door Gérard Depardieu, ontvangt als de leidende chef-kok van Frankrijk zijn derde Michelin ster. Waar andere chef-koks uitzinnig blij zouden zijn, is Gabriel na de winst diep ongelukkig. Uit wanhoop wendt Gabriel zich tot hypnose, waardoor hij zich een verlies van een culinaire wedstrijd van jaren geleden ineens weer herinnert. Dat is voor hem reden om op zoek naar geluk, zichzelf en de bijzondere smaak van umami. Umami is een smakelijke en culinaire zoektocht.

Umami is afkomstig van het Japanse woord umami ‘heerlijk’. Het is de vijfde basissmaak naast zoet, zuur, zout en bitter en wordt al eeuwenlang gebruikt als natuurlijke smaakversterker in de Aziatische keuken. Het idee voor de film Umami werd bij de regisseur Slony Sow geboren toen hij tijdens een etentje met vrienden in discussie raakte over de definitie van umami. Het was een opmerkelijke discussie waarbij niemand het met elkaar eens leek te kunnen worden. Zelfs een verstrooide chef worstelde met de ware betekenis van umami. De innerlijke strijd die deze chef leek te hebben deed Sow aan Gérard Depardieu denken, want wie anders zou de kwelling en behoefte naar de smaak van geluk beter kunnen vertolken dan hij.

Op deze speciale avond neemt u plaats aan een gezellig gedekte tafel in onze tweede huiskamer: Ruimte X. In een ongedwongen sfeer, met intieme verlichting, zal u kunnen gaan genieten van de culinaire film Umami. Tijdens de film serveren wij een vegetarisch hoofdgerecht en een nagerecht in stijl van de film.

Wilt u onderdeel zijn van dit exclusieve gezelschap? Er is plaats voor 12 tafels en maximaal 24 personen. Reserveer dus op tijd! De prijs is €32,50 p.p. (incl. film, hoofdgerecht en nagerecht) U kunt tot uiterlijk 24 uur van tevoren uw reservering annuleren.

Programma
Aanvang: 19.15 uur
Einde: 21.00