De film

Until Tomorrow (NL ondertiteld)

De jonge alleenstaande moeder Fereshteh, een zelfbewuste grafisch ontwerpster, verneemt dat haar ouders diezelfde avond in Teheran aankomen. Het probleem? Ze weten niets over haar buitenechtelijke baby van twee maanden.

Tijd: 86 min
Land: Frankrijk, Iran
Taal: Farsi
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Sadaf Asgari, Ghazal Shojaei, Babak Karimi, Amirreza Ranjbaran, Nahal Dashti
Regisseur: Ali Asgari
Release Date: 2022

Omschrijving

De jonge alleenstaande moeder Fereshteh (Sadaf Asgari), een zelfbewuste grafisch ontwerpster, verneemt dat haar ouders diezelfde avond in Teheran aankomen. Het probleem? Ze weten niets over haar buitenechtelijke baby van twee maanden. Fereshteh gaat samen met haar beste vriendin Atefeh (Ghazal Shojaei) op zoek naar iemand die 'tot morgen' voor haar kind kan zorgen – een zoektocht die steeds wanhopiger wordt naarmate de uren verstrijken ... Regisseur Ali Asgari laat zien hoe Iraanse millennials proberen te breken met de patriarchale normen, en hij doet dat met een levensechte spanning waardoor we de urgentie en implicaties van Fereshtehs situatie voelen.

“Asgari bouwt een gespannen en beklijvend drama op vanuit dit uiterst eenvoudige uitgangspunt, dat steunt op een ontroerende vertolking van het nichtje van de regisseur, Sadaf Asgari ... [De film] zegt veel over de manier waarop jongere generaties in Iran op dit moment draadje voor draadje het verstikkende web van wettelijke en sociale censuur van het land lospeuteren.” Lee Marshall, Screen

Deze voorstelling zal met Nederlandse ondertiteling worden vertoond