De film

Walk With Me

Fascinerend portret over een zenboeddhist die mindfulness naar het Westen bracht.

Tijd: 94 min
Land: Verenigd Koninkrijk
Taal: Engels, Frans, Vietnamees
Ondertiteling: Nederlands
Cast:
Regisseur: Marc J. Francis, Max Pugh
Releasedatum: 20/05/2021

Omschrijving

Treed binnen in een wereld van bewustwording met deze intrigerende documentaire over Thich Nhat Hanh, de wereldberoemde boeddhistische leermeester die het Westen liet kennismaken met mindfulness en spiritualiteit.

In Walk with Me dompelen regisseurs Marc J. Francis en Max Pugh zich onder in de wereld van de spiritueel leider Thich Nhat Hanh. Hij komt oorspronkelijk uit Vietnam en woont nu in Plum Village, een leefgemeenschap in rustiek Zuid-Frankrijk. Vanuit daar heeft hij samen met andere zen-boeddhistische monniken en nonnen mindfulness tot een wereldwijd fenomeen doen uitgroeien.

Deze documentaire biedt nooit eerder verkregen dan wel vertoonde toegang in deze gemeenschap. Drie jaar lang werden de levens van de bewoners van Plum Village gevolgd en komen existentiële vragen waarmee ze geconfronteerd worden aan bod in hun zoektocht naar acceptatie. Het resultaat: een unieke cinematografische reis, verteld door niemand minder dan de charismatische, Oscar-genomineerde Benedict Cumberbatch.