De film

Wendy

Bekroond regisseur Benh Zeitlin blaast Peter Pan nieuw leven in voor een moderne remake. Het Neverland van deze Peter en Wendy is een vulkanische eiland waar de tijd stil staat en de verbeelding van de kinderen de natuur beheerst.

Tijd: 111 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Devin France, Yashua Mack, Gage Naquin, Gavin Naquin
Regisseur: Benh Zeitlin
Releasedatum: 21/04/2021

Omschrijving

Het Neverland van deze Peter en Wendy is een vulkanische eiland waar de tijd stil staat en de verbeelding van de kinderen de natuur beheerst.

Wendy en haar broers turen uit verveling weer eens uit het raam en kijken naar de voorbijrazende treinen. Maar dit keer zien ze ook Peter zitten, die ze plotseling meeneemt op reis naar een nieuwe en onbekende wereld: Neverland. Een plek waar geen volwassenen wonen en tijd niet bestaat.

In het begin genieten Wendy en haar broers volop van de vrijheid. Elke dag brengt een nieuw avontuur. Hun verbeeldingen bepalen wat er gebeurt in de natuur. Als Wendy inbeeldt dat de vulkaan uitbarst, gebeurt het ook. Maar als hun eeuwige jeugd plots in gevaar dreigt te komen door onheil van buitenaf, keert de groep zich tegen elkaar. Het is aan Wendy om alle kinderen van het eiland te verenigen en te redden. Hiervoor gooit ze haar sterkste wapen in de strijd: haar liefde voor haar familie.

Wendy ging in première op het Sundance Film Festival. Regisseur Benh Zeitlin werd bekend met Beasts of the Southern Wild (2012), waarmee hij twee Oscarnominaties binnen sleepte en op het filmfestival van Cannes onder andere de Gouden Camera won voor beste Debuutfilm.

“Zeitlin maakt de cirkel rond met een ontroerende, betrekkelijk kalme epiloog, waarin het sprookje en het menselijke ontroerend samenvloeien.” ★★★★ de Volkskrant

“Een heer­lijk rafelige hervertelling van de mythe van Peter Pan vanuit het pers­pec­tief van Wendy” – de Filmkrant