De film

Wicked Little Letters

Een 'heerlijk vulgair' en messcherp zwarte komedie-mysterie vol Britse humor met Olivia Colman en Jessie Buckley in de hoofdrollen. Van de makers van The Banshees of Inisherin en Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

Tijd: 101 min
Land: Groot-Brittannië
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Olivia Colman, Jessie Buckley, Anjana Vasan, Timothy Spall, Joanna Scanlan, Hugh Skinner, Malachi Kirby, Gemma Jones, Lolly Adefope, Eileen Atkins, Alisha Weir
Regisseur: Thea Sharrock
Releasedatum: 07/03/2024

Omschrijving

Een 'heerlijk vulgair' en messcherp zwarte komedie-mysterie vol Britse humor met Oscar en BAFTA winnaar Olivia Colman en Oscar en BAFTA genomineerde Jessie Buckley in de hoofdrollen. Van de makers van The Banshees of Inisherin en Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Dear Edith, you foxy ass old whore … Het Britse badplaatsje Littlehampton wordt opgeschrikt door mysterieuze, obscene handgeschreven brieven die in steeds grotere getale en bij steeds meer dorpsbewoners op de mat vallen. De verdenkingen gaan gelijk richting de vrijgevochten en enigszins grofgebekte Rose die hierdoor de voogdij over haar dochtertje dreigt kwijt te raken. Dan sluit een aantal vrouwen uit het dorp de handen ineen om de waarheid boven tafel te krijgen.
Wicked Little Letters is een even hilarisch als eerlijk verslag over vrouwen die veroordeeld worden vanwege afwijkend gedrag, maar blijven vechten voor gerechtigheid in het rechtssysteem dat hen volledig uitsluit.

Recensies

de Volkskrant
"In ‘Wicked Little Letters’ brengen topacteurs Jessie Buckley en Olivia Colman een belegen burenruzie tot leven”
VPRO Cinema
"Simpele klucht over ouderwetse bekrompenheid”