De film

MFF – Opera deel 1 – Workshop: operazang

Volg een workshop opera zingen, gegeven door Jacques de Faber, tenor bij Opera Zuid.

Tijd: 60 min
Land:
Taal:
Ondertiteling: Nederlands
Cast:
Regisseur:
Releasedatum: 08/09/2024

Omschrijving

ticketverkoop voor de workshop operazang en de filmregistratie Opera: L’Elisir d’Amore
Het is mogelijk om tickets te kopen voor de 'workshop operezang' (start 14:00 uur) of voor de filmregistratie van 'Opera: L’Elisir d’Amore' (start 16:00 uur) of u koopt een ticket voor beide voor €20,50 en krijgt daarmee €5,- korting. Mocht u een ticket willen kopen voor zowel de workshop als de filmregistratie dan kan dat via de ticketlink van 'Opera deel 1 - Workshop: operazang'

De workshop operazang
Volg een workshop opera zingen, gegeven door Jacques de Faber, tenor bij Opera Zuid.

Ben je een enthousiaste opera-liefhebber of deelnemer aan een koor, beginner of een ervaren zanger, en wil je graag eens kennismaker met het zingen van operastukken? Dan kun je deelnemen aan de workshop Opera Zang op het Music Film Festival. Voorafgaand aan de filmregistratie van de opera ‘Elisir d’Amore’ van de Italiaanse componist Donizetti en uitgevoerd door Opera Zuid, is er in Filmtheater Cinecitta in Tilburg een workshop. Daar leert tenorzanger Jacques de Faber de deelnemers wat er komt kijken bij het zingen van aria’s en baspartijen: hoe je jouw stembanden kunt laten resoneren, hoe je jouw zangtechniek verbetert en de juiste toon vasthoudt, en hoe je tegelijkertijd een goede performance neerzet.

Jacques de Faber is operazanger bij Opera Zuid en de Nederlandse Reis Opera. Hij zit ondanks zijn jonge leeftijd al lang in het vak. Hij begon bij het Rotterdams Jongenskoor, speelde in verschillende opera’s bij Opera Ahoy en vervolgens bij Jeugdtheater Hofplein. Nadat hij zijn diploma behaalde aan de sportacademie van Den Haag, besloot hij zijn tweede passie te volgen en studeerde hij zang aan het Conservatorium in Maastricht en later in Rome (als Erasmusstudent) en Utrecht.

De Faber zong sindsdien o.a. bij het Brussels Operette Theater, BarokOpera Amsterdam, De Nederlandse Reisopera en Opera Nijetrijne. Ook bij Opera Zuid heeft hij verschillende rollen op zijn naam staan, o.a. in Káťa Kabanová van Janáček, Die Zauberflöte van Mozart, Un ballo in maschera van Verdi en Roméo et Juliette van Gounod.