De film

ZFF 2024 – BLOK 2

Het Zuidelijk Film Festival is een festival met een speciale focus op korte films van filmmakers uit Brabant, Limburg, Zeeland en Vlaanderen.

Tijd: 90 min
Land: Nederland
Taal: Nederlands, Engels
Ondertiteling:
Cast:
Regisseur:
Releasedatum: 18/05/2024

Omschrijving

Zuidelijk Film Festival 2024
Het Zuidelijk Film Festival is een festival met een speciale focus op korte films van filmmakers uit Brabant, Limburg, Zeeland en Vlaanderen. Fictiefilms, animatiefilms en documentaires met een narratief karakter worden in verrassende en afwisselende filmblokken vertoond. Het festival vindt dit jaar plaats op 17 en 18 mei.

CORRIE
Regie: Marieke Widlak
Documentaire – Lengte: 23:19
Tilburgse première

Corrie is een film die onderzoekt hoe er wordt omgegaan met een grote verandering binnen een liefdesrelatie en is een ode aan de kracht van de liefde, voor de ander en voor jezelf.

NEXT PLEASE
Regie: Eva Bonnevits
Animatie – Lengte: 06:32
Tilburgse première

In de animatiefilm Next Please volgen we een hoofdpersonage dat vastzit in de ultieme nachtmerrie: een oneindige doktersafspraak in de hel.

THANK YOU FOR YOUR PATIENCE
Regie: Simon van der Zande
Fictie – Lengte: 17:10
Tilburgse première

Vanuit één vast camerastandpunt zijn we getuige van een gespannen busrit in Brussel, als Samuel – een Congolese immigrant – instapt om zijn onvrede met Europa te verkondigen.

THE GREAT NO-MAN’S LAND
Regie: Giacomo Segers
Animatie – Lengte: 06:22
Nederlandse première

Een gemaskerd wezen genaamd Chloro ondergaat een lange reis door het Grote Niemandsland; een fantasiewereld verwoest door een gewelddadig conflict. Hij doorkruist deze woestenij om terug te keren naar zijn thuis en zijn familie.

BABYMOON
Regie: Jonathan J. Smit
Fictie – Lengte: 07:56
Nederlandse première

Een zwanger en eco-bewust stel kibbelt over de triviale en onzinnige zaken van de opvoeding van hun ongeboren kind tijdens hun babymoon op de Hamptons. Maar de reis neemt een onverwachte wending wanneer een veel grotere crisis zich iets te vroeg aandient.