De film

ZFF 2024 – BLOK 4 + PRIJSUITREIKING

Het Zuidelijk Film Festival is een festival met een speciale focus op korte films van filmmakers uit Brabant, Limburg, Zeeland en Vlaanderen.

Tijd: 90 min
Land:
Taal:
Ondertiteling: Nederlands
Cast:
Regisseur:
Releasedatum: 18/05/2024

Omschrijving

Zuidelijk Film Festival 2024
Het Zuidelijk Film Festival is een festival met een speciale focus op korte films van filmmakers uit Brabant, Limburg, Zeeland en Vlaanderen. Fictiefilms, animatiefilms en documentaires met een narratief karakter worden in verrassende en afwisselende filmblokken vertoond. Het festival vindt dit jaar plaats op 17 en 18 mei.

WANDER TO WONDER
Regie: Nina Gantz
Animatie – Lengte: 13:50
Tilburgse première

Mary, Billybud en Fumbleton zijn drie miniatuurachtige, menselijke acteurs die de hoofdrollen speelden in een tv-serie voor kinderen uit de jaren tachtig genaamd 'Wander to Wonder'. Nadat de maker van de serie is overleden, blijven ze alleen achter in de studio. Met hun langzaam vervallende kostuums en groeiende honger blijven ze steeds vreemdere afleveringen maken voor hun fans.

MAKINE PARKIMI
Regie: Ties Kalker
Fictie – Lengte: 07:16
Nederlandse première

Wanneer de Albanese familie bestaande uit Dardant, Guray en Nessim de parkeergarage binnenrijdt, klaagt het Nederlandse stel Ella en Pieter over politiek en het leven in het algemeen, wat leidt tot een botsing in verwachtingen en parkeerkaarten.

VOGELKOOI
Regie: Karel Konings
Fictie – Lengte: 14:53
Tilburgse première

In een medische instelling in 1952 probeert een verpleegster een jongetje met gevaarlijke krachten te redden voordat de koelbloedige dokters hun volgende ronde doen.

BEAUTIFUL MEN
Regie: Nicolas Keppens
Animatie – Lengte: 18:53
Tilburgse première

Drie kalende broers reizen naar Istanbul voor een haartransplantatie. Ze zitten met elkaar vast in een hotel ver van huis en hun onzekerheden groeien sneller dan hun haren.