De film

Zuidelijk Film Festival On Tour

Het Zuidelijk Film Festival On Tour zal op 5 November om 19.00 uur te zien zijn bij Cinecitta.

Tijd: 120 min
Land: Nederland, Nederland
Taal: Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
Cast:
Regisseur: Diversen
Releasedatum: 05/11/2021

Omschrijving

Het Zuidelijk Film Festival On Tour is een rondreizend filmprogramma met een selectie van korte films die vertoond zijn op de eerste editie van het Zuidelijk Film Festival afgelopen juli in Tilburg, inclusief de prijswinnende films. Filmmakers zullen bij de vertoningen ook aanwezig zijn voor een Q&A na afloop. Het Zuidelijk Film Festival richt zich op korte films van filmmakers uit Brabant, Limburg, Zeeland en Vlaanderen. Fictie, documentaire en animatiefilms met een narratief karakter worden op het festival in verrassende en afwisselende blokken vertoond.

Het Zuidelijk Film Festival On Tour zal van september t/m december 2021 in verschillende steden te zien zijn in de regio's waarop het festival zich focust.
Bij Cinecitta zijn de vertoningen op 5 November om 19.00 uur.

PROGRAMMA
CARRIER
Regie: Marijn Grieten
Animatie - Lengte: 07:15

Een reuzenrobot ontwaakt uit een eeuwenoude slaap om zijn geprogrammeerde doel te hervatten. Al snel realiseert hij zich dat het volbrengen van zijn taak de leegte en eenzaamheid niet wegneemt.

SPLIT-UP
Regie: Katja Jansen
Fictie - Lengte: 11:51

Na een pijnlijke break-up splitst het scherm zich in tweeën en zien we gelijktijdig hoe twee twintigers verder gaan met hun levens. De één wil terug met de ander, de ander wil meer vrijheid.

LIEVE
Regie: Vincent Groos
Fictie - Lengte: 18:02 - Winnaar Beste Film

Thuisverpleegkundige Lieve trotseert weer en wind op haar bromfiets om haar oudere patiënten te helpen. Ze doet haar uiterste best om haar patiënten te helpen, maar wordt steeds vaker overvraagd door zowel patiënten als collega’s. Haar grootste uitdaging blijkt het respecteren van haar eigen grenzen.

HOU HET LICHT
Regie: Jorn Mampaey
Animatie - Lengte: 09:00 - Winnaar Talent Award

De bewaarder van een vuurtoren leeft een vredig leventje zonder veel zorgen. Tot hij op een dag een vreemd object per post krijgt. Het doet hem twijfelen aan de zin van zijn bestaan.


NAAR HUIS
Regie: Harrie Verbeek en Jelena Kostić
Fictie - Lengte: 19:03 - Winnaar Publieksprijs

Wanneer Andre zijn stervende vader opzoekt in het ouderlijk huis, roept het huis en zijn familie pijnlijke gevoelens op. Herinneringen aan gelukkiger tijden weet het gezin echter langzaam dichter bij elkaar te brengen. Het gezin stelt zich open naar elkaar in een hartverwarmende choreografie terwijl ze afstevenen op het onvermijdelijke.

CONVOI EXCEPTIONNEL
Regie: Genio de Groot
Fictie - Lengte: 15:00

Een tragikomisch portret van veertigplusser Ronnie, die inwoont bij zijn zieke moeder en werkzaam is als transportbegeleider van convoi exceptionnel-vervoer. Een lang gekoesterde wens van de moeder is oma worden. Nu zij stervende is, zal Ronnie op zoek moeten naar een vrouw. Maar hoe?

HOME
Regie: Guust Mulder
Fictie - Lengte: 12:54

Een zwarte komedie over Dirk, een man die zijn saaie leven probeert op te vullen met gadgets. Op een doorsnee donderdagavond ontdekt hij dat zijn persoonlijke assistent, genaamd Atlas, niet zo betrouwbaar is als hij dacht. Kan hij zichzelf nog redden? Of heeft hij al te veel van zichzelf blootgegeven?