De film

Zuidelijk Film Festival 2023: Blok 1

Op vrijdag 12 mei en zaterdag 13 mei vindt bij Cinecitta het Zuidelijk Film Festival plaats. Een festival met de beste korte films van filmmakers uit Brabant, Limburg, Zeeland en Vlaanderen.

Tijd: 90 min
Land: Nederland
Taal: Divers
Ondertiteling: Divers
Cast: Diverse acteurs
Regisseur: Diverse regisseurs van lokale bodem
Release Date: 2023

Omschrijving

Op vrijdag 12 mei en zaterdag 13 mei vindt bij Cinecitta het Zuidelijk Film Festival plaats. Een festival met de beste korte films van filmmakers uit Brabant, Limburg, Zeeland en Vlaanderen. Fictiefilms, documentaires en animaties worden in afwisselende en verrassende filmblokken vertoond. Kortom, een must voor de filmliefhebber!

Het filmprogramma is geschikt voor bezoekers vanaf 16 jaar.

OPENINGAVOND / BLOK 1: Vrijdag 12 mei, 19.00 – 20.45

WHAT KILLED TIMMY BENSON
Regie: Nick Cremers
Animatie – Lengte: 14:08
Tilburgse première

In een slaperig met sneeuw bedekt dorpje wordt de jonge Timmy Benson in de gaten gehouden door een sinistere entiteit uit zijn verleden.

KLETTE
Regie: Michael Abay
Fictie – Lengte: 17:15
Nederlandse première

De 26-jarige Morgane woont nog altijd bij haar moeder in Brussel, heeft haar studie nog steeds niet afgerond en raakt in de liefde niet verder dan een one night stand. Ze weet duidelijk niet van aanpakken, in Brussel heet zo iemand een Klette. Of worstelt Morgane zoals zoveel jongvolwassenen met het streven naar het maatschappelijk opgelegde levenspad?

LAVENDEL
Regie: Hannes Van de Mosselaer en Aron Le Bastard
Documentaire – Lengte: 10:44
Nederlandse première

“Als mensen denken dat het binnen in de gevangenis voor sommigen een hotel is, moeten we dan niet vooral buiten verbeteren?” Agnes Steenssens benadert gevangenen in België en de Verenigde Staten en ze belicht wat overblijft naast de gepleegde feiten in het kader van recht op herstel.

SJEEMTE
Regie: Floris Ramaekers
Fictie – Lengte: 12:56
Tilburgse première

Een afspraak om een uitkering aan te vragen loopt uit de hand als de 23-jarige Candide de baby van haar zus leent en doet alsof het haar eigen kind is. Een verdachte Martijn, de maatschappelijk werker, probeert haar leugens te ontrafelen waarin hij Candide beschuldigt van fraude. Maar achter haar schertsvertoning gaat een onverwacht geheim schuil.

UITCHECKTIJD
Regie: Sophie van de Pol
Fictie – Lengte: 12:20
Tilburgse première

ANS (63) gaat samen met haar man JAAP (65) en hun alleenstaande zoon HARRY (29) een weekje naar hun vaste all-inclusive hotel in Zeeland. Wanneer Ans ziet dat Harry daar op slag verliefd wordt, realiseert ze zich dat hun zoon nu echt volwassen is en dat ze hem los moet laten.

Meer informatie: Zuidelijk Filmfestival 2023