De film

Zuidelijk Film Festival 2023: Blok 3

Op vrijdag 12 mei en zaterdag 13 mei vindt bij Cinecitta het Zuidelijk Film Festival plaats. Een festival met de beste korte films van filmmakers uit Brabant, Limburg, Zeeland en Vlaanderen.

Tijd: 90 min
Land: Nederland
Taal: Divers
Ondertiteling: Divers
Cast: Diverse acteurs
Regisseur: Diverse regisseurs van lokale bodem
Releasedatum: 13/05/2023

Omschrijving

Op vrijdag 12 mei en zaterdag 13 mei vindt bij Cinecitta het Zuidelijk Film Festival plaats. Een festival met de beste korte films van filmmakers uit Brabant, Limburg, Zeeland en Vlaanderen. Fictiefilms, documentaires en animaties worden in afwisselende en verrassende filmblokken vertoond. Kortom, een must voor de filmliefhebber!

Het filmprogramma is geschikt voor bezoekers vanaf 16 jaar.

Competitie Blok 3 | Zaterdag 13 mei, 15.00 - 16.30

HEKSENFEE
Regie: Cedric Igodt en David Van de Weyer
Animatie – Lengte: 15:00
Nederlandse première

Wat een saai leven in het sprookjeskasteel! Alle feeën moeten glimlachen, sierlijk en stil zijn. Wat zou het leuk zijn om een heks te zijn en op bezems te vliegen, te schreeuwen, te lachen en vies te worden! Daarom beslist feetje Rozemarijn naar het heksenbos te vertrekken.

OVER EEN PASTOOR OP REGENLAARZEN
Regie: Wessel van Wanrooij
Fictie – Lengte: 29:26
Tilburgse première

De dementerende Jozias is klaar met leven. Als hij op een ochtend hulp moet halen voor zijn vrouw, raakt hij op een zwerftocht die hem steeds verder van huis en van zichzelf brengt. Diep in een verlaten bos ontmoet hij een jonge, gewapende vrouw. Het begin van een onverwachte reis.

AMY&MAY
Regie: Catherina Iosifidis
Fictie – Lengte: 10:02
Tilburgse première

May is samen met haar beste vriendin Amy op vakantie in Zuid-Limburg. Op een avond besluiten ze naar een illegale rave te gaan in een grot. Eenmaal aangekomen blijkt ze andere verwachtingen te hebben van de avond. Hun vriendschap wordt hierdoor op de proef gesteld.

DREAM IN COLOR
Regie: Marijn Raeven
Animatie – Lengte: 06:28
Nederlandse première

Twee jonge broers worstelen met het verlies van hun moeder. De oudere broer probeert zijn jongere broer op te vrolijken door hem mee te nemen in zijn fantasiewereld. Hun spel levert uiteindelijk meer op dan enkel een afleiding van hun verdriet.


Meer informatie: Zuidelijk Filmfestival 2023