Billy Elliot  – 21 februari 19:00

De 11-jarige Billy Elliot woont in een mijnwerkersstadje in het noordoosten van Engeland. Wanneer Billy moet nablijven ziet hij de balletklas van mevrouw Wilkinson trainen. Iets in de bewegingen van de meisjes spreekt hem aan en Billy besluit om mee te doen. Zijn liefde voor muziek en dans wordt direct aangewakkerd en het duurt niet lang of hij is de eerste en enige jongen die zich bij het balletgroepje aansluit. Nu moeten alleen Billy’s vader en broer nog worden overtuigd.

Tickets

Het gesprek

Voorafgaand aan de filmvertoning gaat Jan Zobel in gesprek over de film, ballet en taboes, je hart durven volgen ondanks alle tegenslagen en oordelen.

Jan Zobel studeerde dans o.a. aan de Rotterdamse Dansacademie en theaterwetenschappen aan de Universiteit van Leeds. Hij was jarenlang actief als danser o.a. bij Raz/Hans Tuerlings en Remote Control/Michael Laub en als docent bij verschillende dansacademies en dansgezelschappen.

 

Film & Verdieping

Billy Elliot is onderdeel van Film & Verdieping. Film & Verdieping bestaat uit zes avonden waarbij er filmvertoningen zijn van inspirerende films die maatschappelijke thema’s aan de kaak stellen en tot nadenken zetten. Voorafgaand  zal er iedere editie een spreker zijn die een diepere laag van de film behandelt. Een spreker die kennis van zaken heeft en over de materie uit de film zal spreken, inspirerende verhalen zal vertellen, anekdotes zal delen, kwesties en taboes bespreekbaar zal maken en met u in gesprek gaat over het onderwerp uit de film.

 

Film & Verdieping – de filmvertoningen

De filmvertoningen met nagesprek zijn:
3 januari – The Father – geweest
17 januari – Into the Wild – geweest 
7 februari – The King’s Speech
21 Februari – Billy Elliot
7 maart – Children of Men
28 maart – The Biggest Little Farm 

 

In onderstaande link kunt u lezen welke sprekers er aanwezig zullen zijn en kunt u tickets bestellen voor elke voorstelling.
Film & Verdieping – Cinecitta

Koop uw tickets hier: Koop tickets