Cinecitta X Stichting Tilburg Pride – Donderdag 18 juli 19:00 uur

Cinecitta en Stichting Tilburg Pride slaan de handen ineen om het belang van een inclusieve samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn zonder angst voor discriminatie of geweld zichtbaar te maken. Daarom zal er een speciale vertoning zijn van de veelvuldig prijswinnende film Close. Voorafgaand zal er een inleiding zijn.

Close

Leo en Remi, 13, zijn onafscheidelijke vrienden zo lang ze zich kunnen herinneren. Hun vriendschap is vrolijk en intens. Ze brengen samen een eindeloze zomer door voor ze beginnen aan de middelbare school. Voor het eerst roept hun voorheen zo vanzelfsprekende vriendschap vragen op.

Lukas Dhont maakt een tedere en hartverscheurende film over twee jongens voor wie alles in één keer verandert en een zoektocht begint naar begrip en acceptatie.

Met zijn tweede film won regisseur Lukas Dhont (Girl, 2018) de prestigieuze Grand Prix van het Film Festival Cannes 2022.

Over Stichting Tilburg Pride & de inleiding voorafgaand aan Close 

Stichting Tilburg Pride zet zich in voor een inclusieve samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn zonder angst voor discriminatie of geweld. De gemeenschap van LHBTQIA+ (lesbisch, homo, biseksueel, transgender, queer, intersekse en/of aseksueel) personen ervaart vaak discriminatie, zowel verbaal als fysiek. Tilburg Pride zet zich actief in voor meer zichtbaarheid, begrip en acceptatie van deze gemeenschap door  bewustwording te creëren.

Voorafgaand aan de film zal Mr. Gay Europe 2023, Tim Küsters, een inleidend woordje doen. Hij zal onder andere bespreken waarom het thema van de film zo belangrijk is. Tim Küsters, 28 jaar en afkomstig uit Den Bosch, is verkozen tot Mister Gay Europe 2023.

Tim Küsters had de beste plannen om de geestelijke gezondheid van homo’s, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en andere mensen uit de regenbooggemeenschap te verbeteren. Volgens Tim is dit hard nodig: “Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat homo’s en transgenders vaker aan zelfmoord denken dan de rest van de bevolking.”

Koop uw tickets hier: Koop tickets