I, Daniel Blake en maatschappelijk nagesprek – Donderdag 15 februari 19:00 uur

Cinecitta vertoont, als afsluitende film uit de Film & Verdieping-reeks de humanistische film I, Daniel Blake van de tweevoudig Gouden Palm-winnaar Ken Loach.

Filosoof en journalist Ralf Bodelier en Gon Mevis, directeur CONTOURdeTwern (een organisatie gericht op versterking van eigen kracht, vrijwillige inzet van mensen, en leefbare wijken) zullen de film nabespreken.

 

De film

De 59-jarige Daniel Blake verdient als timmerman zijn brood. Tot hij een hartaanval krijgt en voor het eerst van zijn leven een beroep op de staat moet doen. Hij probeert zich een weg te banen door het onpersoonlijke uitkeringssysteem. Daniel wordt gek van het jargon, de computers en bevoogdende begeleiders. Daarbij ontmoet hij de alleenstaande moeder Katie en haar twee kinderen. Daniel en Katie bevinden zich beide in niemandsland, gevangen in de bureaucratische rompslomp van het hedendaagse Groot-Brittanniƫ.

Zoals we gewend zijn van Ken Loach neemt hij het op voor de gewone man die stand moet houden in het hedendaagse Engeland. Humor, warmte en wanhoop gaan hand in hand en maken van I, Daniel Blake een oprechte, emotionele en uiterst innemende film. Met deze film won Loach zijn tweede Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes.

Tickets

 

Film & Verdieping

De vertoning van I, Daniel Blake is onderdeel van Film & Verdieping. Een zesdelige reeks die maatschappelijke (pijn)punten zichtbaar en bespreekbaar maakt. De Film & Verdieping-reeks heeft als onderwerp strijd tegen structuren. Na iedere filmvertoning zal schrijver, journalist, filosoof Ralf Bodelier, samen met een gastspreker uit het vakgebied, de films nabespreken.

Benieuwd welke films er werden vertoond en welke sprekers er aanwezig waren? Het hele programma staat in onderstaande link:
Film & Verdieping – Cinecitta

Koop uw tickets hier: Koop tickets