Into the Wild – 17 januari 19:00

De 22-jarige, pas afgestudeerde Christopher McCandless laat zijn familie en veelbelovende toekomst achter zich, op zoek naar avontuur. Zonder bezittingen, weg van de valkuilen van de moderne wereld, probeert hij zijn weg te vinden. Bijzondere ontmoetingen en de verraderlijke kracht en pracht van de natuur vormen zijn bestaan.

Into the Wild is gebaseerd op de gelijknamige beststeller van outdoorjournalist Jon Krakauer uit 1996. Dit waargebeurde verhaal werd op indrukwekkende wijze verfilmd door Sean Penn. Eddie Vedder (Pearl Jam) zorgde voor de bekroonde soundtrack.

Tickets

 

Het nagesprek

Na de film zal fotograaf Frank Nuiver spreken. Nuiver maakte een fotoboek over mensen die bewust kozen om aan de rand van de samenleving een bestaan op te bouwen.

Frank Nuiver over zijn boek en wat hij bij Cinecitta wil bespreken: “Leven zonder geld en zonder gebruik te maken van voorzieningen. Is het überhaupt mogelijk in de Nederlandse samenleving? Met deze vraag in gedachten begon ik een aantal jaren geleden aan een fotografieproject, waarbij ik verschillende mensen heb bezocht die trachten te bestaan met het minimale aan spullen. Het idee van dit project is mede geïnspireerd door het boek Walden van Henry David Thoreau, waarbij de schrijver probeert een tijdlang eenvoudig te leven in een zelfgemaakt huisje in het bos. Ook de film Into the Wild was een inspiratiebron voor de fotoserie.

Aan de hand van een aantal ontmoetingen tijdens dit fotografieproject, wil Frank Nuiver het graag over dit onderwerp hebben. Lukt het deze mensen om zo sober mogelijk te leven? Waar lopen ze tegenaan? En wat is hun drijfveer om op deze manier te leven?”

Film en Verdieping

The King’s Speech is onderdeel van Film en Verdieping. Film en Verdieping bestaat uit zes avonden waarbij er filmvertoningen zijn van inspirerende films die maatschappelijke thema’s aan de kaak stellen en tot nadenken zetten. Na iedere filmvertoning zal er een spreker zijn die een diepere laag van de film behandelt. Een spreker die kennis van zaken heeft en over de materie uit de film zal spreken, inspirerende verhalen zal vertellen, anekdotes zal delen, kwesties en taboes bespreekbaar zal maken en met u in gesprek gaat over het onderwerp uit de film.

 

Film en Verdieping – de filmvertoningen

De filmvertoningen met nagesprek zijn:
3 januari – The Father
17 januari – Into the Wild
7 februari – The King’s Speech
21 Februari – Billy Elliot
7 maart – Children of Men
28 maart – The Biggest Little Farm 

In onderstaande link kunt u lezen welke sprekers er aanwezig zullen zijn en kunt u tickets bestellen voor elke voorstelling.
Film en Verdieping – Cinecitta

 

 

Koop uw tickets hier: Koop tickets