Les Indésirables en maatschappelijk nagesprek – Donderdag 1 februari 19:00 uur

Cinecitta vertoont, ruim één maand voordat Les Indésirables landelijk in première gaat, de nieuwste film van regisseur Ladj Ly die eerder furore maakte met zijn krachtige debuutfilm Les Misérables.

Filosoof en journalist Ralf Bodelier, ervaringsdeskundige Gregor Vermeer en persoonlijk begeleider Lydia Verhagen van MST – Mensen in beeld houden zullen de film nabespreken.

 

De film

Na de Oscarnominatie voor zijn internationaal bejubelde debuutfilm Les Misérables toont regisseur Ladj Ly met zijn nieuwe film Les Indésirables opnieuw een opruiend, dieppersoonlijk en krachtig politiek verhaal van een gemeenschap die worstelt zijn plaats te vinden in de maatschappij.

Na de plotselinge dood van de burgemeester wordt Pierre, een idealistische jonge dokter, aangesteld om hem te vervangen. Hij is van plan het beleid van zijn voorganger, die ervan droomde de orde in de volksbuurt te herstellen, voort te zetten. maar dat betekent dat veel inwoners hun woning verliezen.  Haby, een jonge vrouw die in een van de vervallen torenflats woont, wil niet dat haar familie uit de buurt wordt verdreven waar ze opgroeide. Een confrontatie laat niet op zich wachten…

Tickets

 

Film & Verdieping

De vertoning van Les Indésirables is onderdeel van Film & Verdieping. Een zesdelige reeks die maatschappelijke (pijn)punten zichtbaar en bespreekbaar maakt. De Film & Verdieping-reeks heeft als onderwerp strijd tegen structuren. Na iedere filmvertoning zal schrijver, journalist, filosoof Ralf Bodelier, samen met een gastspreker uit het vakgebied, de films nabespreken.

Benieuwd welke films er nog meer worden vertoond en welke sprekers er dan aanwezig zullen zijn? Het hele programma staat in onderstaande link:
Film & Verdieping – Cinecitta

Koop uw tickets hier: Koop tickets