Docu Disdag: Little Richard: I Am Everything | 29 augustus | 21:00 uur

Met regelmaat vertoont Cinecitta op dinsdagen spraakmakende, aangrijpende documentaires. Op 29 augustus zal eenmalig de documentaire Little Richard: I Am Everything te zien zijn bij Cinecitta.

Regisseur Lisa Cortés verrijkt de muziekgeschiedenis met een schat aan zelden geziene archiefbeelden van Richard Wayne Penniman alias Little Richard. Bekend van de hits ‘Tutti Frutti’, ‘Long Tall Sally’, ‘Lucille’ en ‘Good Golley Miss Molly’. Onder de juweeltjes bevinden zich beelden van zijn zwarte en queer voorgangers en tijdgenoten, zoals Sister Rosetta Tharpe.

Cortés verbeeldt in Little Richard: I Am Everything de kronkelige levensreis van Penniman, een revolutionair die de niet wegkeek van de taboes uit zijn tijd, racisme en seksualiteit.  Deze ode aan Little Richard die een kunstvorm van ultieme zelfexpressie schiep, herinnert ons aan hoe excentriekelingen en buitenbeentjes een kracht kunnen hebben die, wanneer ze de kans gegeven wordt, nieuwe werelden ontgrendelen waarin we allemaal onszelf kunnen zijn.

Koop uw tickets hier: Koop tickets