Live Music & Movies: Whiplash

Live Music & Movies
TRAILER
TRAILER

Live Music & Movies: Whiplash | donderdag 17 augustus | 20.30 uur

Tijdens Live Music & Movies zal Jonas Linnemann, live performen. Na zijn optreden zal de Oscar winnende film Whiplash worden vertoond. Whiplash is een psychologische thriller verpakt als jazzy muziekdrama. Het betekende de doorbraak van de jonge regisseur en scriptschrijver Damien Chazelle (La La Land, First Man). De film viel veelvuldig in de prijzen en werd onder meer bekroond met drie Oscars, drie BAFTA’s en een Golden Globe.

Tickets

 

Jazz-drummer Jonas Linnemann

“Ik wil de harten van het publiek raken met de ziel van muziek, want zonder bezieling is er geen leven!” Dat is het motto van Jonas Linnemann, de veelzijdige drummer en percussionist. Nadat hij in 2005 afstudeerde aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, bleef hij zich muzikaal ontwikkelen als instrumentalist en componist. Hij werkte als drummer en percussionist met gerenommeerde jazzmuzikanten. Op dit moment werkt hij aan een album met uitsluitend eigen werk.

Jonas geeft ook concerten op internationale podia met het StarkLinnemann Trio / Quartet / Quintet. Als co-leider van de formatie maakte hij 8 albums. Het laatste album kreeg 4 sterren in DownBeat het meest gerenommeerde Jazz magazine ter wereld! Het genre van StarkLinnemann is het best te omschrijven als: Universal Crossover Music.

Whiplash

Andrew Neyman (Miles Teller), een jonge jazzmuzikant, is vastberaden om koste wat kost de beste drummer van zijn elitaire conservatorium te worden. De briljante muziekdocent Terence Fletcher (J.K. Simmons), die bekend staat om zijn gevreesde, spartaanse lesmethodes, leidt het beste jazz-ensemble van de school.

Hij ontdekt de ambitieuze drummer en zorgt ervoor dat Andrew in zijn band terecht komt. Onder invloed van de tirannieke Fletcher wordt Andrews streven naar perfectie een onoverkomelijke obsessie. Zijn meedogenloze leraar drijft hem tot het uiterste van zijn muzikale en fysieke kunnen, maar ook bijna tot waanzin.
Intens muzikaal drama vol bloed, zweet en tranen, gedragen door de dwingende rol van Simmons.
Whiplash was winnaar van zowel de Publieksprijs als de Juryprijs op het Sundance Filmfestival januari 2014. Verder kreeg Simmons een Oscar voor zijn fantastische spel en vielen ook de montage en de muziek in de prijzen voor de felbegeerde Academy Award.

 

Het programma op donderdag 17 augustus
20:30 – 20:50 Live optreden van Jonas Linnemann
20:50 – 22:50 Filmvertoning Whiplash

Koop uw tickets hier: Koop tickets