2001: A Space Odyssey

Filmklassieker met beleving
TRAILER

Cinecitta presenteert filmklassiekers met beleving

Iedere maand organiseert Cinecitta filmspecials geheel aangekleed in de stijl van een filmklassieker. U bestelt een ticket, wij verzorgen een bijpassend hapje en drankje én creëren een totaalbeleving uit de film. Tot dusver hebben wij al een mooie filmklassiekers vertoond. Onderaan deze pagina vindt u een sfeerimpressie van deze edities.

2001: A Space Odyssey | Donderdag 21 maart | Inloop 20.15 uur | 21:00 Start film

Zonder twijfel is 2001: A Space Odyssey één van de meest invloedrijke sciencefiction films ooit gemaakt. De special effects, waar Stanley Kubrick zijn enige Oscar voor won, zijn nog steeds fenomenaal. Het is een film die vandaag de dag actueler is dan ooit.

Kubrick heeft met zijn 2001: A Space Odyssey vertelformules voor grote Hollywoodfilms doen wankelen, visuele effecten van de toekomst het heden ingeslingerd en het getoeter van Strauss’ ‘Also sprach Zarathustra’ voor altijd met de leegte van het heelal verbonden.

De film neemt de kijker mee op een hallucinerende tijd-ruimtetrip, te beginnen bij de ontdekking van een zwarte monoliet op de maan in 2001, terug naar de oertijd van vier miljoen jaar geleden, om vervolgens naar een toekomstige tijd te schieten. Ondertussen experimenteren de aardbewoners met artificiële intelligentie en starten ambitieuze ruimtemissies. Tijdens zo een reis, onder supervisie van de computer Hal-9000, begint Hal menselijke trekken te vertonen. Opzettelijk lijkt hij de missie te willen saboteren. De vraag is: waarom?

Donderdag 21 maart
20:15 – 21:00 – Inloop inclusief hapje en drankje uit de film
21:00 – 23:40 – Filmvertoning 2001: A Space Odyssey

Eerder vertoonde klassiekers

Memento 

Reservoir Dogs

Apocalypse Now

Pulp Fiction

  

The Shining

The Silence of the Lambs

  

The Good, the Bad and the Ugly

The Wizard of Oz

 

A Clockwork Orange

Amadeus

 

The Big Lebowski

Le fabuleux destin d’Amélie Poulain

The Kid

 

 

Koop uw tickets hier: Koop tickets