Queer Cinema | woensdag 12 oktober 19:30 | €10,50 incl. 1 drankje naar keuze

Samen met het Tilburgse S.H.O.W. (Second Haus of Whom) lanceren we een nieuw initiatief. Queer Cinema: elke maand gegarandeerd goede films, maar misschien nog wel belangrijker een aanvulling in Tilburg met een gevarieerde selectie van films en evenementen om verschillende perspectieven uit de LGBTQIA+ gemeenschap ruimte te geven en samen de liefde, in al haar vormen en facetten, te vieren.

Wat kun je verwachten? De selectie films zal gevarieerd zijn. Om je een richting te geven… Denk aan de underground New Queer films van bijvoorbeeld een Greg Araki maar denk vooral ook aan Legally Blonde. Van de gay cowboys van Ang Lee tot de iconic Priscilla, Queen of the Desert. De volgende zes films zullen tijdens deze eerste Queer Cinema van woensdag 12 oktober bekend worden gemaakt.

Elke maand zal S.H.O.W. de randprogrammering verzorgen. Soms extravagant – zoals dinnershow, theater, woordkunst en circus – en soms meer ingetogen en serieus – een filmintroductie, lezing of discussie, waarbij één ding altijd centraal staat: het vieren van diversiteit!

Introductie collectief Second Haus of Whom

S.H.O.W. is een collectief dat in Tilburg hard aan de weg timmert om meer plekken te creëren waar queer perspectieven en queer artiesten kunnen floreren en waar het publiek onbeschaamd, onvoorwaardelijk en oneindig zichzelf mag zijn. Zij staan bekend om de verschillende evenementen die ze bij De Nieuwe Vorst onder andere in het kader van de Kraakkelder hebben georganiseerd, zoals Drag Brunch, de TEAMWERQ After Work DRAG Pub Quiz, en S.H.O.W. ‘n Chill tijdens Roze Maandag

Voor deze eerste editie zal S.H.O.W. een korte introductie geven over het doel van Queer Cinema, over gemeenschap en niet te vergeten over de fantastische film die we zullen vertonen.

 

 

 

Laurence Anyways (English subs)

LAURENCE ANYWAYS is een episch liefdesverhaal dat de kijker door middel van overdonderende beelden, kostuums en een fantastische soundtrack de kracht van liefde laat zien. De in 2012 23-jarige Xavier Dolan (LES AMOURS IMAGINAIRES) – het Canadese antwoord op Pedro Almodóvar en François Ozon – maakte van elke scène een spetterend kunstwerk.

We volgen Laurence en zijn vriendin Fred. Ze zijn soulmates en smoorverliefd. Wanneer zij Laurences dertigste verjaardag vieren, doet Laurence een bekentenis die hun leven volledig op zijn kop zet: hij wil een vrouw worden. Samen beginnen Laurence en Fred aan een stormachtige reis die hen dichter bij zichzelf en bij elkaar zal brengen.

LAURENCE ANYWAYS werd op het filmfestival van Cannes met staande ovaties ontvangen en het werd met verschillende prijzen bekroond (waaronder de Prijs voor Beste Actrice). De film wordt wereldwijd geroemd als meesterwerk.

Woensdag 12 oktober

19:30 – 22:30 filmvertoning Laurence Anyways (English subs) + introductie

€10,50 incl. 1 drankje naar keuze

Koop uw tickets hier: Koop tickets