Spruit kinderfestival

Helaas kan het Spruit kinderfestival ook dit jaar niet doorgaan. Reeds gekochte kaarten kunnen worden geretourneerd. Stuur hiervoor een mail naar info@cinecitta.nl.

Spruit ThuisSpruit biedt alle tickethouders de mogelijkheid om een Spruit knutselpakketje thuis te ontvangen. Stuur, vóór 24 december, een mailtje naar info@spruittilburg.nl met jouw adres en het aantal kinderen en dan ontvang je een Spruit-knutselpakketje thuis.


Traditiegetrouw starten de vier festivaldagen van Spruit kinderfestival om 11.00 uur met de vertoning van een bijzondere kinderfilm bij Cinecitta. Het filmprogramma is tot stand gekomen in samenwerking met Pop Up Cinema en Cinecitta.

Maandag 27 december: Mijn moeder is een gorilla | 4+

Al zolang ze zich kan herinneren woont Jonna in een weeshuis, wachtend op de dag dat ze wordt geadopteerd. Als er tijdens de ‘open dag’ van het Weeshuis een oude auto het terrein oprijdt is iedereen blij en vol verwachting, maar wanneer daar een stevige Gorilla uitstapt slaat de schrik toe.

Van die schrik bekomen blijkt er direct een klik te zijn tussen Jonna en de Gorilla en al snel worden de adoptiepapieren getekend. Het is natuurlijk wel even wennen aan zo’n Apenmoeder en niet alles gaat van een leien dakje. Toch worden de twee beste maatjes en genieten ze volop van elkaars talenten en het feit dat ze zo verschillend zijn. Maar precies wanneer alles op rolletjes loopt, dreigt Jonna door de burgemeester teruggestuurd te worden naar het kindertehuis…

Naar het gelijknamige boek van de Zweedse kinderboekenschrijver Frida Nilsson, die vele internationale prijzen voor jeugdliteratuur won en vaak vergeleken wordt met Roald Dahl.

Zweden | 2021 | Regie: Linda Hambäck | duur: 74 minuten

Tickets

Dinsdag 28 december: My Sweet Monster | 6+

Er was eens een magisch koninkrijk…
De stoere Prinses Barbara is heimelijk verliefd op Prins Edward, die ze alleen uit brieven kent. Als de doortrapte postbode Billy zijn oog laat vallen op Barbara en haar vader onder druk zet om met haar te trouwen, vlucht de prinses geschrokken weg van het paleis. Diep in het woud sluit ze een bijzondere vriendschap met het grote lieve monster Boeman die de bossen beschermd. Boeman zet alles op alles om Barbara te helpen Prins Edward te vinden, de kwaadaardige Billy te stoppen en het koninkrijk te redden. Een spannend verhaal vol onverwachte twisten.

Rusland | 2021 | Regie: Maksim Volkov | duur: 99 minuten
 

Tickets

Woensdag 29 december: Wolf Walkers | 6+

Be fierce. Be wild. Be free.

In een tijd van bijgeloof en magie reist de jager en voormalig soldaat Bill Goodfellowe met zijn lieflijke dochter Robyn diep het “Wolfland” in. Hij is gekomen om de laatste wolvenroedel uit te roeien. Zijn prijs: gratie van de ongevoelige, puriteinse Lord Protector en een kans op een beter leven voor zijn dochter. Maar wanneer Robyn een jonge wolf in haar vizier krijgt, kan ze niet schieten. In plaats daarvan wordt ze gebeten. Die nacht sluipt een mysterieus wild meisje, genaamd Mebh, Robyns kamer in.
Een bijzonder spannend en adembenemend mooi avontuur, vol van magie, Keltische mythes, vriendschap en liefde voor de natuur, dat zowel kinderen als volwassenen zal betoveren.

Ierland – Luxemburg – Frankrijk – Denemarken -Verenigde Staten – Verenigd Koninkrijk
2020 / regie: Tomm Moore en Ross Stewart / duur: 103 minuten

Tickets

Donderdag 30 december: Captain Nova | 6+

Het jaar 2050. De aarde is er zo slecht aan toe dat gevechtspiloot Nova de opdracht krijgt terug te reizen in de tijd om een desastreuze milieuramp te voorkomen.

Maar waar niemand rekening mee heeft gehouden is een bijwerking van het tijdreizen: Nova wordt weer jong en stort neer als twaalfjarige. Niemand neemt haar nog serieus, behalve Nas – een verwaarloosde tiener die het mysterieuze meisje en haar vliegende robotje ADD uit handen probeert te houden van de geheime dienst. Lukt het Nova en Nas alsnog om de wereld te redden?!

Een spannend science­fiction-avontuur voor het hele gezin, van de makers van De regels van Floor. Captain Nova heeft de felbegeerde Cinekid Leeuwen voor Beste Kinderfilm én Beste Nederlandse Kinderfilm gewonnen.

Nederland / 2021 / regie: Maurice Trouwborst / duur: 86 minuten

Tickets