The Biggest Little Farm – 28 maart 19:00

De documentaire volgt twee dromers en hun geliefde hond wanneer ze een keuze maken die hen hun kleine appartement in L.A. doet verlaten. Ze trekken naar het platteland om één van de meest markante boerderijen in zijn soort te bouwen in volledige co-existentie met de natuur. De film volgt ze in de eerste tien jaar waarin ze proberen de utopie te creëren die ze nastreven. Ze planten 10.000 bomen, telen honderden gewassen en houden allerlei soorten dieren.

Hoofdpersonen John en Molly worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen, maar ontdekken ook dat de kracht van de natuur de remedie kan zijn bij het bestrijden van diverse plagen, waardoor pesticides overbodig zijn. Tickets

Het gesprek met bioboeren van ‘t Schop

Voorafgaand aan de film zullen de biologische boeren van bioboerderij ‘t Schop, uit Hilvarenbeek, Jan van den Broek en zijn zoon Bart spreken over hun eigen boerderij, hun werkwijze, u advies geven over wat wijzelf kunnen doen en daarover met u in gesprek gaan. Jan en Bart werken vanuit de overtuiging de wereld beter achter te laten voor de volgende generatie. Ook zij werken, net zoals in de documentaire  The Biggest Little Farm te zien is, met de  visie dat samenwerken met de natuur de juiste manier is om te boeren en dat zo de meest eerlijke en beste producten worden geboden.

Het is mogelijk om vooraf een heerlijk hoofdgerecht te bestellen met biologisch rundvlees van ‘t Schop.

 

Film & Verdieping

The Biggest Little Farm is de zesde en laatste film is de reek Film & Verdieping. Film & Verdieping bestaat uit zes avonden waarbij er filmvertoningen zijn van inspirerende films die maatschappelijke thema’s aan de kaak stellen en tot nadenken zetten. Voorafgaand aan de filmvertoning zal er een spreker zijn die een diepere laag van de film behandelt. Een spreker die kennis van zaken heeft en over de materie uit de film zal spreken, inspirerende verhalen zal vertellen, anekdotes zal delen, kwesties en taboes bespreekbaar zal maken en met u in gesprek gaat over het onderwerp uit de film.

Koop uw tickets hier: Koop tickets