The Father – 3 januari 19:00

Anne zoekt een verzorgster voor haar dementerende vader Anthony, die steeds weer alle hulp afwijst. Ze wil zeker zijn dat er goed voor hem gezorgd wordt wanneer zij er niet is. Voor Anthony is niet meer duidelijk wat echt is en wat zich in zijn hoofd afspeelt. We beleven het verhaal door zijn ogen en voelen zijn verwarring. Zijn vertrouwde omgeving blijkt niet meer zo vertrouwd.

The Father is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. The Father wist in 2021 2 Oscars te winnen. De briljante vertolking van Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs) laat je geen moment los. Olivia Colman (The Crown, The Favourite) als zijn dochter Anne, maakt zowel haar onmacht als haar liefde tastbaar.

Tickets

 

Het nagesprek 

Na de film zullen Adrie Gerritsen (specialist ouderen geneeskunde), Renske Timmers (verpleegkundig specialist) en Dirk Smeets (Verpleegkundig zorg coördinator ) spreken over dementie, wat er exact in de hersenen gebeurt, over nieuwe ontwikkelingen en of dementie in de film goed zichtbaar wordt gemaakt.

Adrie Gerritsen is in 2020 gepromoveerd op het onderwerp jonge mensen met dementie. Hij werkt als specialist op de afdeling voor jonge mensen met dementie en is  hoofd medische dienst. Tevens behandelt hij oudere mensen met dementie op de verpleegafdeling voor revalidatie. Hij zal vertellen over dementie, de bijkomende ziektes bij dementie en onderzoek naar de gevolgen van dementie.

Dirk Smeets is werkzaam op de verpleegafdeling van jonge mensen met dementie, hij begeleidt mensen in hun zoektocht naar het omgaan met de ziekte, vogelt uit wat voor hen gewenste tijdsbesteding is en onderhoudt nauw contact met familieleden. Hij zal vertellen hoe een team kan omgaan met probleemgedrag bij dementie en de eventuele interventies die daarvoor nodig zijn.

Renske Timmers begeleidt cliënten en families met het omgaan met dementie in de gehele keten, de medische vragen en de advanced care planning. Ook is zij lid van het expertteam jonge mensen met dementie.

Film en Verdieping

The Father is onderdeel van Film en Verdieping. Film en Verdieping bestaat uit zes avonden waarbij er filmvertoningen zijn van inspirerende films die maatschappelijke thema’s aan de kaak stellen en tot nadenken zetten. Na iedere filmvertoning zal er een spreker zijn die een diepere laag van de film behandelt. Een spreker die kennis van zaken heeft en over de materie uit de film zal spreken, inspirerende verhalen zal vertellen, anekdotes zal delen, kwesties en taboes bespreekbaar zal maken en met u in gesprek gaat over het onderwerp uit de film.

 

Kaarten zijn per filmvoorstelling te bestellen voor € 11,50 of u kunt voor € 58,50 een passe-partout kopen waarmee u bij iedere voorstelling aanwezig kan zijn. Losse kaar ten en passe-partout zijn beiden inclusief koffie of thee. Passe-partout

De filmvertoningen met nagesprek zijn:
3 januari – The Father
17 januari – Into the Wild
7 februari – The King’s Speech
21 Februari – Billy Elliot
7 maart – Children of Men
28 maart – The Biggest Little Farm 

 

In onderstaande link kunt u lezen welke sprekers er aanwezig zullen zijn na de filmvertoningen.
Film en Verdieping – Cinecitta

 

Koop uw tickets hier: Koop tickets