THE FLORIDA PROJECT

Film & nagesprek met Nederlands bekendste kinderrechter
TRAILER

The Florida Project en nagesprek met Nederlands bekendste kinderrechter Frans van de Reijt

Cinecitta presenteert op donderdag 4 januari om 19:00 de film The Florida Project. Filosoof en journalist Ralf Bodelier en Nederlands bekendste kinderrechter Frans van de Reijt zullen de maatschappelijke thema’s uit de film met u nabespreken.

The Florida Project is een kleurrijke, met prijzen overladen, realistische kijk in het leven van de onderste laag van de samenleving in de Verenigde Staten.

 

De film

De 6-jarige Moonee woont met haar moeder Halley in een motel in de schaduw van Disney World Florida. De zomervakantie is net begonnen en Moonee vult haar dagen door samen met haar vriendjes kattenkwaad uit te halen. Haar 22-jarige moeder Halley doet ondertussen haar best om voor haar te zorgen, maar ze wil als twintiger ook plezier kunnen beleven.

 

Film & Verdieping

De vertoning van The Florida Project is onderdeel van Film & Verdieping. Een zesdelige reeks die maatschappelijke (pijn)punten zichtbaar en bespreekbaar maakt. De Film & Verdieping-reeks heeft als onderwerp strijd tegen structuren. Na iedere filmvertoning zal schrijver, journalist, filosoof Ralf Bodelier, samen met een gastspreker uit het vakgebied, de films nabespreken.

Benieuwd welke films er nog meer worden vertoond en welke sprekers er dan aanwezig zullen zijn? Het hele programma staat in onderstaande link:
Film & Verdieping – Cinecitta

Koop uw tickets hier: Koop tickets