The King’s Speech – 7 februari 19:00

Nadat zijn broer aftreedt wordt George nogal ongewild de nieuwe Koning van Engeland en gaat door het leven als George VI. Helaas heeft hij een probleem met zijn trillende stembanden, wat niet echt Koninklijk overkomt. Hiervoor schakelt hij de hulp in van de onorthodoxe spraaktherapeut Lionel Logue wat resulteert in een reeks ongewone technieken en een bijzondere vriendschap.

The King’s Speech won in 2011 vier Oscars, waaronder die voor Beste Film, Beste Regisseur en Beste Acteur.

Tickets

 

Het Nagesprek

Na de film zal Femke de Smit spreken over wat er fysiek gebeurt bij iemand die stottert, wat er tegen te doen is, hoe er maatschappelijk naar gekeken en op gereageerd wordt en of het in de film realistisch wordt weergegeven.

Femke is logopedist-stottertherapeut en medepraktijkhouder van Logopediepraktijk Tilburg. Zij heeft binnen de praktijk de specialisatie stottertherapie opgezet en biedt inmiddels met een team gespecialiseerde collega’s zorg op maat aan kinderen, jongeren en volwassenen die stotteren. Naast haar werk in de praktijk geeft zij nascholingscursussen aan collega-logopedisten, is zij betrokken bij het Stottercafé Tilburg en mede-organisator van het Stotterkamp (Camp Dream.Speak.Live.), dat dit jaar voor het eerst in Zuid-Nederland zal plaatsvinden.

Daarnaast zal ook Jordi Boons aansluiten. Jordi is een PhD student die zelf stottert. Hij wil graag het publiek vertellen hoe het is om te leven met stotteren.

 

Film & Verdieping

The King’s Speech is onderdeel van Film & Verdieping. Film & Verdieping bestaat uit zes avonden waarbij er filmvertoningen zijn van inspirerende films die maatschappelijke thema’s aan de kaak stellen en tot nadenken zetten. Na iedere filmvertoning zal er een spreker zijn die een diepere laag van de film behandelt. Een spreker die kennis van zaken heeft en over de materie uit de film zal spreken, inspirerende verhalen zal vertellen, anekdotes zal delen, kwesties en taboes bespreekbaar zal maken en met u in gesprek gaat over het onderwerp uit de film.

 

Film & Verdieping – de filmvertoningen

De filmvertoningen met nagesprek zijn:
3 januari – The Father – geweest 
17 januari – Into the Wild – geweest 
7 februari – The King’s Speech
21 Februari – Billy Elliot
7 maart – Children of Men
28 maart – The Biggest Little Farm 

In onderstaande link kunt u lezen welke sprekers er aanwezig zullen zijn en kunt u tickets bestellen voor elke voorstelling.
Film & Verdieping – Cinecitta

Koop uw tickets hier: Koop tickets