Wine-In Cinema: Blind Ambition | Dinsdag 30 mei | 20.45 uur

Cinecitta en Ristobar29 organiseren na het succesvolle Dine-In Cinema op dinsdag 30 mei een Wine-In Cinema, waarbij u wordt getrakteerd op heerlijke wijnen tijdens de innemende documentaire Blind Ambition.

Aan de hand van een videoboodschap zal Jan Aartsen van Wijnkoperij van Bilsen, onze wijnleverancier, u ter introductie van de proeverij en film vertellen over de verschillende wijnen die u kunt verwachten.

Tijdens de film worden 2 witte en 2 rode wijnen gepresenteerd. Uiteraard ontvangt u bij elk glas wijn een bijpassend hapje. Er zullen vis, vlees en vegetarische hapjes worden geserveerd.  Het huisgemaakte desembrood zal, evenals een karaf water, bij aanvang klaarstaan om de smaken te neutraliseren.

Wilt u onderdeel zijn van dit exclusieve gezelschap? Er is plaats voor maximaal 25 personen. Reserveer dus op tijd! De prijs is € 32,50 p.p. (incl. film, wijn en hapjes).

Programma
20.45 – Inloop21.00 – Start introductie wijnen van de avond21.10 – Start film
23.00 – Einde

Tickets

 

Blind Ambition

Van vluchtelingen tot top-sommeliers. De documentaire Blind Ambition vertelt het ongelooflijke verhaal van vier mannen die de internationale wijnwereld op zijn kop zetten door als eerste team van Zimbabwe deel te nemen aan de World Blind Wine Tasting Championships, de Olympische Spelen van de wijnwereld.

Nadat ze hun thuisland hebben verlaten voor een beter leven elders, komen ze na veel omzwervingen terecht in Zuid-Afrika. Daar krijgen ze een baan in restaurants en leren ze de fijne kneepjes van het wijnvak kennen. Wanneer ze elkaar vervolgens ontmoeten, worden ze aangemoedigd om mee te doen aan de prestigieuze wijnproefwedstrijd in Frankrijk.

De film volgt hun ambitieuze pad naar de wedstrijd waar ze twaalf verschillende wijnen blind moeten proeven en het land, de wijnmakerij en het oogstjaar moeten raden. Een onwaarschijnlijke missie die de internationale wijnwereld op zijn kop zal zetten.

Winnaar van de Publieksprijs van het Tribeca Filmfestival.

Dine-In Cinema: Umami | Dinsdag 6 & 20 juni | 19.15 uur

Cinecitta en Ristobar29 organiseren op dinsdag 6 & 20 juni het culinaire Dine-In Cinema!

Op deze speciale avond neemt u plaats aan een gezellig gedekte tafel in onze tweede huiskamer: Ruimte X. In een ongedwongen sfeer, met intieme verlichting, zal u kunnen gaan genieten van de culinaire film Umami. Tijdens de film serveren wij een vegetarisch hoofdgerecht en een nagerecht in stijl van de film.

In deze Franse dramedie Umami besluit sterrenchef Gérard Depardieu naar Japan af te reizen om de kracht van umami te ontdekken.

Koop uw tickets hier: Koop tickets