De film

Moon, 66 Questions

Na een lange periode van afwezigheid keert de misnoegde dochter Artemis, terug naar haar huis in de voorsteden van Athene, om daar als twintiger alleen te zorgen voor haar gescheiden vader Paris.

Tijd: 108 min
Land: Frankrijk, Griekenland
Taal: Grieks
Ondertiteling: Engels
Cast: SOFIA KOKKALI, LAZAROS GEORGAKOPOULOS
Regisseur: Jacqueline Lentzou
Releasedatum: 13/10/2021

Omschrijving

NEDERLANDSE PREMIÈRE

Kort samengevat: een visueel gedurfd en prachtig geacteerd verhaal van toenadering. Na een lange periode van afwezigheid keert de misnoegde dochter Artemis (Sofia Kokkali, een ster in wording), terug naar haar huis in de voorsteden van Athene, om daar als twintiger alleen te zorgen voor haar gescheiden vader Paris (Lazaros Georgakopoulos). Die is geveld door een mysterieuze ziekte... hij was vermist en was toen hij werd teruggevonden ernstig uitgedroogd en bijna dood en verlamd. Nu is hij afstandelijk, boos, weinig spraakzaam, bijna immobiel, en geneigd tot hevig schokken. De twee staan voor een zware taak. Debuterend regisseur Jacqueline Lentzou benadert haar onderwerp op een collageachtige manier die perfect past bij de verborgen geheimen en de rauwe emoties die gaandeweg meer en meer naar voren komen.

‘Intrigerend, onconventioneel... speels en met een individuele aanpak. Kokkali, de hoofdrol, is een levendige en fascinerende verschijning. En al even scherp is de manier waarop de lens de geladen ruimte tussen vader en dochter verkent.’ — Wendy Ide, Screen