De film

Délicieux

Een heerlijke film waarbij uw smaakpapillen worden geprikkeld. Een film waarin de culinaire hoogstandjes zich in even rap tempo opstapelen als de politieke, romantische én geestige verwikkelingen.

Tijd: 112 min
Land: Frankrijk
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Grégory Gadebois, Isabelle Carré, Benjamin Lavernhe, Guillaume de Tonquédec
Regisseur: Éric Besnard
Release Date: 2021

Omschrijving

Délicieux is een innemende Franse kostuumfilm waarin we ontdekken hoe aan de vooravond van de Franse Revolutie het eerste restaurant ontstond. De culinaire hoogstandjes en politieke ontwikkelingen bieden een smakelijk feelgood drama.
Wanneer kok Pierre Manceron (Grégory Gadebois) zijn adellijke werkgever en diens gasten een nieuw gerecht voorzet, wordt hij op staande voet ontslagen. Met eten dient men niet te spotten. Manceron en zijn zoon vluchten naar het platteland om een herberg te runnen. Als de mysterieuze Louise (Isabelle Carré) arriveert, blijkt zij in staat Manceron weer met plezier te laten koken. Het duurt niet lang of de kok tovert de herberg om in een gastronomisch paradijs: het allereerste Franse restaurant!

Terwijl de Franse adel vast blijft houden aan het verleden, laat Délicieux zien dat de revolutie aanstaande is en begint in de keuken.

Op vrijdag 24 juni vertonen wij deze film eenmaal in Ruimte X met driegangenmenu tijdens de filmvoorstelling onder de noemer Dine-In Cinema