De film

Downton Abbey: A New Era

In deze tweede film van dit immense populaire kostuumdrama zien we hoe een deel van de aristocratische familie en hun personeel naar Zuid Frankrijk afreist.

Ditmaal reist de voltallige familie af naar Zuid-Frankrijk.

Tijd: 126 min
Land: Groot-Brittannië
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Maggie Smith, Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Joanne Froggatt, Michelle Dockery, Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye, Dominic West
Regisseur: Simon Curtis
Releasedatum: 28/04/2022

Omschrijving

Nadat de familie Crawley koninklijk bezoek kreeg van de koning en koningin van Groot-Brittannië bereidt de familie zich nu voor op een nieuw avontuur, namelijk een vakantie naar de villa van Dowager Countess (Maggie Smith) in Zuid-Frankrijk. De gravin van Grantham is namelijk in bezit gekomen van een riante villa, die ze dankzij een oude jeugdliefde heeft geërfd. Het bezoek van de Crawleys aan Frankrijk zal uiteraard weer garant staan voor het nodige drama.
Ook de thuisblijvers hebben de handen vol: een filmregisseur wil graag een film opnemen in Downton.

De geliefde acteurs uit de eerste film keren terug en de nieuwe cast bestaat uit o.a. Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye en Dominic West. Het script is geschreven door Downton creator en Academy-Award® winnaar Julian Fellowes. Downton Abbey: A New Era wordt geregisseerd door Simon Curtis (My Week with Marilyn).

Recensies

de Volkskrant
"Fans van Downton Abbey willen in de filmbewerking meer van hetzelfde, dat is dan ook precies wat ze krijgen.”