De film

Elvis

Het verhaal beschrijft de meer dan 20 jaar beslaande complexe dynamiek tussen Presley en Parker, van Presley’s doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster.

Tijd: 159 min
Land: Australië, Verenigde Staten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Tom Hanks, Helen Thomson, Austin Butler, Olivia DeJonge, Dacre Montgomery
Regisseur: Baz Luhrmann
Release Date: 2022

Omschrijving

De film verkent het leven en de muziek van Elvis Presley, gezien vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager kolonel Tom Parker. Het verhaal beschrijft de meer dan 20 jaar beslaande complexe dynamiek tussen Presley en Parker, van Presley’s doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster, tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika. Centraal in die reis staat een van de belangrijkste en invloedrijkste mensen in het leven van Elvis: Priscilla Presley.

Elvis'manager was van geboorte Nederlander (Breda, 26 juni 1909 – Las Vegas, VS, 21 januari 1997). Hij emigreerde zonder papieren naar de Verenigde Staten en begon als promotor van circussen onder het pseudoniem Colonel (Tom) Parker.
Andreas Cornelis (Dries) van Kuijk zoals zijn naam luidde, was exclusief manager van Elvis vanaf 1955 tot aan diens dood in 1977.

Recensies

Rolling Stone
"Elvis Is Ecstatic, Jittery, Horny, Tireless, and Tragic. Just Like the King.”
De Volkskrant
"Zelden oogde een imitatie-Elvis zo aanstekelijk als die van acteur Austin Butler.”
VPRO Cinema
"Spectaculair en vol energie.”