De film

Filmklassieker: Easy Rider

Regisseur Martin Koolhoven, meervoudig winnaar van het Gouden Kalf, praat over de invloed van de counterculture-klassieker Easy Rider op de filmgeschiedenis, gevolgd door een vertoning van een gerestaureerde versie van de baanbrekende film van Dennis Hopper.

Tijd: 90 min
Land:
Taal: Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Peter Fonda, Dennis Hopper, Jack Nicholson
Regisseur: Dennis Hopper
Releasedatum: 18/10/2023

Omschrijving

Het filmcollege van Martin Koolhoven is in het Nederlands. De film is Nederlands ondertiteld.

Regisseur, en meervoudig Gouden-Kalf winnaar, Martin Koolhoven geeft een filmcollege over de invloed van de filmklassieker Easy Rider. Een film die eind jaren zestig een grote maatschappelijke invloed had en een tegencultuur in gang zette. Doordat het tegendraadse Easy Rider een groot publiek wist te bereiken, opende dat deuren voor eigenzinnige jonge filmmakers als Martin Scorsese, Francis Ford Coppola en Steven Spielberg. Filmmakers die de filmgeschiedenis voorgoed wisten te veranderen en tot de dag van vandaag een inspiratie zijn voor jonge filmmakers.

En wie kan er beter beter over praten dan Martin Koolhoven? Via verhalen en geprojecteerde beelden zal Koolhoven het publiek betrekken en zijn unieke kijk geven op een fundamentele film van de New Hollywood Cinema. Peter Fonda en Dennis Hopper die op hun 'gechopperde' Harley-Davidson-motorfietsen op zoek zijn naar Amerika, Jack Nicholson, in de rol die hem beroemd maakte, als hun whiskydrinkende, noodlottige advocaat. Martin Koolhoven biedt zijn unieke perspectief op de plaats van de film in ons collectieve onderbewustzijn. What’s not to like? Koop uw kaartjes op tijd of loop het risico een zeer bijzondere avond te missen.

Programma woensdag 18 oktober
19.00 | Inloop
19.30 | Start filmcollege Martin Koolhoven
20.30 | Pauze
21.00 | Start Easy Rider