De film

Inexorable

Een beklemmende thriller waarin de levens van een succesvol schrijver en zijn gezin voorgoed veranderen door de komst van een mysterieuze jonge vrouw in hun landhuis.

Tijd: 99 min
Land: België, Frankrijk
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Benoît Poelvoorde, Mélanie Doutey, Alba Gaïa Bellugi
Regisseur: Fabrice du Welz
Release Date: 2021

Omschrijving

Succesvol schrijver Marcel (Benoît Poelvoorde) trekt samen met zijn vrouw Jeanne en hun dochter Lucie in het kolossale landhuis van zijn schoonfamilie. Marcel hoopt vurig dat zijn nieuwe optrekje hem zal verlossen van zijn “writer’s block” zodat hij eindelijk een waardig vervolg kan schrijven op zijn hitroman Inexorable. Al snel verschijnt er afleiding in de vorm van Gloria: een timide en ongemakkelijke jonge vrouw, zonder eigen huis of familie, die toevalligerwijs het goed kan vinden met Lucie. Ze wordt met open armen ontvangen als oppas, en draait al gauw mee in het huishouden. Wanneer Gloria aan Marcel opbiecht
dat zijn boeken haar door heel wat donkere momenten heen hebben gesleept, kan Marcel zich nog moeilijk beheersen. Hij raakt volledig in de ban van de jonge vrouw, dit brengt een reeks onvermijdelijke gebeurtenissen met zich mee.

Inexorable is een prachtig gestileerde, en beklemmende thriller van de hand van de Belgische regisseur Fabrice du Welz (Calvaire) en ging in wereldpremière op het Toronto Film Festival.

Recensies

De Morgen
"In Inexorable weet je niet van wie je het bangst moet zijn.”
Sneak Preview
"Een prachtig kasteel, de roem, in een inktzwart scenario.”