De film

L’Innocent

Een verrassende en originele feelgoodfilm. Abel ontdekt dat zijn moeder wil trouwen met een bajesklant. Hij vertrouwt hem niet en houdt hem samen met zijn vriendin nauwlettend in de gaten. Dan blijkt dat zijn stiefvader hen een nieuw perspektief kan bieden.

Tijd: 96 min
Land: Frankrijk
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Louis Garrel, Noémie Merlant, Anouk Grinberg, Roschdy Zem
Regisseur: Louis Garrel
Releasedatum: 02/02/2023

Omschrijving

L'Innocent is een verrassende en originele feelgoodfilm van de Franse regisseur en acteur Louis Garrel. De film is een fascinerende mix van komisch drama en romantische actiefilm, met hoofdrollen van Louis Garrel (Le Redoutable) en Noémie Merlant (Les Olympiades). Als Abel (Garrel) ontdekt dat zijn moeder wil trouwen met een bajesklant, kost het hem moeite om deze Michel te vertrouwen. Maar het geluk van zijn moeder gaat boven alles. Samen met zijn beste vriendin Clémence (Merlant) houdt hij de boel in de gaten. Dan blijkt onverwacht dat zijn nieuwe stiefvader niet alleen Abel maar ook Clémence een heel nieuw perspectief kan bieden. Abel leert een heel andere kant van zichzelf kennen.

L'Innocent ging in wereldpremière tijdens het Cannes Filmfestival en was de slotfilm van het Tapis Rouge Festival. ‘Een entertainende film met hartverwarmende humor’, aldus De Standaard.

Recensies

NRC
"'Verbeelding en werkelijkheid zijn elegant door elkaar geweven'”
de Volkskrant
"'Het ietwat kluchtige, vlot vertelde L’innocent ademt een grote liefde voor zowel romantisch drama als politiethrillers.'”