De film

Maria Montessori : film met nagesprek

Maria Montessori vertelt het indrukwekkende verhaal van een vrouw die streed voor een nieuwe onderwijsmethode. Op 30 mei is er er speciale vertoning waarbij leerkrachten van de Montessoribasisschool De Elzen komen vertellen over die werkwijze.

Tijd: 100 min
Land: Italië
Taal: Italiaans
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Leïla Bekhti, Jasmine Trinca, Emily di Ronza
Regisseur: Léa Todorov
Releasedatum: 30/05/2024

Omschrijving

Maria Montessori vertelt het indrukwekkende verhaal van een vrouw die streed voor een nieuwe onderwijsmethode. De film is een ode aan de theorie achter haar lesmethode. Op donderdag 30 mei, 19:00 uur is er een speciale vertoning waarbij leerkrachten van de Montessoribasisschool De Elzen komen vertellen over het Montessorionderwijs vandaag de dag en hoe dat in de film wordt getoond. Daarnaast zullen zij met de aanwezige bezoekers in gesprek gaan over de film en de onderwijsmethodieken.

De film
Maria Montessori vertelt het indrukwekkende verhaal van een vrouw die streed voor een nieuwe onderwijsmethode. In Rome, begin 20e eeuw, ontmoet Maria Montessori de succesvolle Franse courtisane Lili d’Alengy. Door Maria Montessori leert Lili haar dochter kennen zoals ze is: niet alleen een meisje met een beperking, maar ook iemand met een sterke wil en talenten.

Een film die door de Internationale Montessori Vereniging wordt omarmd: ‘Dit is een uitzonderlijke film over enkele baanbrekende jaren die Maria Montessori hielpen haar opvattingen en inzichten over de menselijke ontwikkeling en onderwijs vorm te geven. De film laat op prachtige wijze de uitdagingen zien die de maatschappij haar oplegt: een jonge dokter in een door mannen gedomineerde wereld, een wetenschapper en een nieuwe moeder. Een aanrader.’ – Lynne Lawrence, Executive Director, Association Montessori Internationale.